Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Een hedera schutting voor meer privacy

Meer privacy met een hedera schutting in uw tuin

Als u een tuin heeft, dan wilt u natuurlijk ook wel een beetje vrij zitten. Omwille van de privacy praat u buiten al bewust wat zachter, maar in sommige gevallen kunnen de buren u wel zien. Dit kan zijn omdat de schutting oud en hier en daar kapot is, omdat de afscheiding vrij laag is, of omdat u nu buren heeft die wél veel buiten zijn. Met een hedera schutting lost u dat probleem op, al zult u wel een beetje geduld moeten hebben.

Groeimodel

Hedera is altijd verkrijgbaar en snel leverbaar. In plaats van een hedera schutting kunt u deze groene klimop ook uitstekend tegen een muur op laten kruipen. Eventueel kunt u hedera door gaaswerk heen vlechten en krijgt u toch een groene afscheiding. Zeker als de groei er eenmaal in zit, komt u steeds ietsje vrijer te zitten. U kunt goedkoop kleine plantjes kopen, wat betekent dat u ietsje meer geduld moet hebben. Koopt u hedera die al aardig op lengte is, dan betaalt u iets meer maar zult u eerder van uw privacy kunnen genieten.

Een sierlijke haag van beuken

Een beukenhaag heeft altijd iets statigs, iets sierlijks. Met een beukenhaag maakt u een prachtige afscheiding, die na verloop van tijd ook echt dicht is. Beukenhagen zijn er in rood en groen. Welke kleur heeft uw voorkeur? Het voordeel van een beukenhaag is dat u hem makkelijk zelf kunt snoeien, tenzij hij wel heel erg hoog wordt. Beuken is een hele populaire haagplant. Hij heeft een prachtig blad dat zelfs in de winter, al is het verdord, blijft hangen.

Hedera of beukenhaag?

U hoeft niet te kiezen natuurlijk. U kunt een hedera schutting ook prima combineren met een beukenhaag in uw tuin. We hoeven u vast niet uit te leggen dat een groene afscheiding veel natuurlijker is dan een stenen muur zonder begroeiing.