Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Een incasso advocaat als laatste redmiddel

Geld innen kan soms moeilijkheden opleveren

Er is al heel wat gebeurd, voordat een incasso advocaat bij u langskomt. Incasso advocaten kunnen gezien worden als het laatste redmiddel om uw geld van de schuldenaar te krijgen. Incasso advocaten hebben veel meer zeggenschap, dan een incassobureau of deurwaarder. Toch zullen deze vaak al geprobeerd hebben om het geld dat de schuldenaar aan de schuldeiser moet betalen te ontvangen.

De werkwijze om het geld te ontvangen waar u recht op heeft

Heeft u als bedrijf een product verkocht, maar de betaling blijft uit, dan zal u maatregelen moeten nemen. Het bedrijf zal eerst een betalingsherinnering aan de schuldenaar sturen. Wordt hier niet op gereageerd, dan kan het bedrijf u een aanmaning sturen. Hierin wordt verzocht dat het bedrag zo snel mogelijk wordt overgemaakt. Voor de aanmaning moet u extra kosten betalen voor het administratie werk. Wordt er ook na de tweede aanmaning niet gereageerd, dan kunt u een incassobureau Eindhoven inschakelen als u in Eindhoven of in de directe omgeving daarvan woont.

Het incassobureau Eindhoven

In eerste instantie zal het incassobureau u een incassobrief sturen. In de brief staat wat u moet betalen. Het incassobureau kan meerdere brieven sturen waardoor het bedrag dat u moet betalen, steeds hoger wordt. Komt er nog geen reactie, dan kan de deurwaarder worden ingeschakeld. De deurwaarder heeft al meer mogelijkheden om het bedrag te innen. Wanneer dit ook weer geen resultaat biedt, dan kan er een incasso advocaat worden ingeschakeld.

Incasso advocaten

Wanneer er hogere belangen op het spel staan, dan kunnen incasso advocaten ervoor zorgen dat er snel zekerheden gesteld worden. Wanneer u als bedrijf blijft weigeren om te betalen, dan kunnen incasso advocaten het faillissement van uw debiteur aanvragen. Ze zorgen ervoor dat er conservatoir beslag wordt gelegd of een zogenaamd incasso kort geding wordt gestart. Dat vindt plaats bij de voorzieningenrechter. Laat het nooit zover komen en zorg dat u altijd op tijd betaald.

https://www.onyx-advocaten.nl/

Gerelateerde artikelen

Een ervaren mediator Arnhem

Dankzij Expat Residence vinden alle expats zonder problemen een geschikte woning!

Voordelen van motorrijles volgen in Heerlen