Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Een lekkage verhelpen, hoe doe je dat?

Je bent je wekelijkse schoonmaakronde aan het doen en ineens zie je een aantal vochtkringen op het plafond onder de badkamer. Je schrikt je natuurlijk een hoedje aangezien je weet wat het kan kosten om waterschade op te lossen. Je gaat op onderzoek uit in de badkamer om uit te zoeken waar de lekkage zit, zonder succes. Je weet niet wat je nu verder moet doen. Gelukkig ben je aan het juiste adres bij deze blog. Wij vertellen je wat je moet weten over je lekkage!

Wat voor soort lek heb je?

Allereerst is het belangrijk om er achter te komen van welk soort lek je nu precies last hebt. Zo kan het zijn dat de kraan van je wasbak lekt, maar het kan ook dat je een complexer probleem hebt. Zo kan er een lekkage in de wand van de badkamer zitten. Dit is met het blote oog niet te achterhalen en zeker zul je het dus niet weten. Ook kan het zijn dat er een lek in de aanvoerleidingen van het bad of de wasbak zit. Het is belangrijk om te weten waar het lek zich precies verbindt omdat je anders alleen de symptomen verhelpt en niet de kern van het probleem. 

Zelf een lekkage verhelpen

Je hebt ontdekt dat je ergens in huis een lekkage hebt en je wilt hier nu zo snel mogelijk vanaf. In de meeste gevallen van een lekkage is een lekkende kraan de oorzaak. Gelukkig is deze soort lekkage nog prima zelf op te lossen. Om dit op te lossen is het belangrijk om de hoofdkraan dicht te draaien om een waterval in je badkamer te voorkomen. Vervolgens kun je de kraan losdraaien met een tang. Nu is het zonder ervaring enorm moeilijk om een lekkende kraan te repareren, daarom is het het verstandigst om een nieuwe kraan aan te schaffen en te installeren. 

Hulp van een professional

Heb je nu een lekkage op een plek waar je er zelf niet bij kunt? Dan kun je het beste de hulp van een professional inschakelen. Lekkageprobleemkwijt brengt jou in contact met een lokale vakman uit je eigen regio. Hij kan al snel ter plekke zijn aangezien hij niet ver hoeft te reizen om bij jou aan te komen. Eenmaal aangekomen doet hij niks zonder dit eerst met jou te overleggen. Ga je akkoord met zijn plan van aanpak? Dan gaat hij zo snel mogelijk aan de slag om op een veilige en verantwoorde manier jouw probleem op te lossen. Twijfel dus niet bij een lekkage en bel of mail jouw lokale vakman!

https://lekkageprobleemkwijt.nl/