Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Een wespennest zelf bestrijden?

Je zit rustig in de tuin van het weer te genieten en je merkt dat je wel heel veel wespen langs ziet vliegen. Je bent natuurlijk gewend om een paar wespen te zien op een warme dag als deze, maar zoveel zijn het er normaal niet. Je besluit op onderzoek te gaan en de wespen te volgen. Het lijkt namelijk of ze allemaal dezelfde kant op vliegen. Na de wespen een stukje gevolgd te hebben vind je tot je grote schrik een wespennest onder de dakgoot van het schuurtje. Wat nu?

Een wespennest in je huis of bedrijf

Je hebt net een wespennest gevonden en je weet niet goed wat je moet doen. Het eerste waar je aan moet denken bij het vinden van een wespennest is je eigen veiligheid en die van de mensen en dieren om je heen. Wespen kunnen enorm agressief worden als het gaat om het beschermen van hun nest. Dit doen ze omdat het belangrijkste lid van de kolonie aanwezig is, de koningin. Zorg er dus voor dat je genoeg afstand neemt en houd je huisdieren en kinderen uit de buurt van het nest. 

Zelf een wespennest bestrijden

Je hebt net het nest ontdekt en je hebt afstand genomen omdat je weet hoe gevaarlijk het kan zijn om te dicht bij het nest in de buurt te komen. Na dit een paar dagen vol te hebben gehouden wil je eigenlijk gewoon weer in je loungeset kunnen ploffen en van het weertje genieten. Je besluit dus om wespenpoeder te kopen om de wespen zelf te bestrijden. Nu dit poeder kleine hoeveelheden wespen zeker kan bestrijden, gaat het bij een flink wespennest zeer waarschijnlijk niet lukken. Ook een wespennest in de fik steken, verdrinken of kapotslaan gaat niet werken. Deze methodes brengen jezelf en de mensen en dieren om je heen ook nog eens enorm in gevaar. Ons advies is dan ook, doe het niet!

Hulp van een professional

De verstandigste keuze die je kunt maken na het vinden van een wespennest is, bellen met een professional. Bij wespennestverwijderen.com hebben wij al een lokale wespenbestrijder voor jou klaar staan. Hij is woon- en werkzaam in jouw regio en kan dus ook al snel ter plekke zijn om jou te helpen. Hij bestrijdt de wespen op een professionele manier en doet dit voor een eerlijke prijs. Dus heb jij nu een wespennest in je huis of bedrijf? Twijfel dan niet en bel of mail jouw wespenbestrijder voor een afspraak. 

https://wespennestverwijderen.com/