Aeroxspecials
Image default
Zakelijk

Excel gebruiken voor jouw bedrijf

 

Tegenwoordig wordt Excel op vrijwel iedere werkplek gebruikt. Voorheen werden vooral de boekhouding of bankzaken in Excel georganiseerd maar hedendaags wordt Excel voor nog veel meer gebruikt. Een ding kunnen wij in ieder geval wel stellen; jouw urenregistratie in Excel organiseren is niet efficiënt.

Registreren in Excel

In Excel kunnen formules worden gemakt. Berekeningen kunnen eenvoudig in Excel worden gemaakt. Het gebruiken van Excel wordt inmiddels als noodzakelijk gezien. In Excel worden verschillende dagelijkse zaken georganiseerd. Het registeren van uren is hier een voorbeeld van.

Spreadsheets in Excel

Met een marktaandeel van 90 procent domineert Excel de spreadsheetindustrie. Je kunt in Excel spreadsheets met wel een miljoen rijen in 16.000 kolommen maken. De gebruiker kan grote hoeveelheden gegevens importeren en aanpassen. De programmeertaal in Excel en andere Office-programma’s maakt gebruik van visuele basistoepassingen (vba). Excel kan tabellen en grafieken maken, werken in combinatie met Mail Merge-functies, gegevens van internet introduceren en een ideeënkaart genereren. Daarnaast kan Excel informatie rangschikken op significantie. Dit helpt bij het maken van urenregistraties in Excel.

Voorbeeld in Excel

Stel dat je wilt weten hoeveel er in jouw bedrijf geproduceerd wordt en hoeveel het kost. Je hoeft geen wiskunde professor te zijn – je moet Excel leren. Excel stelt jou in staat om alle gegevens in te voeren, te analyseren, te sorteren volgens uw indeling en de resultaten weer te geven met kleur, schaduw, achtergrond, pictogrammen en andere trucs die jou helpen tijd te besparen bij het zoeken naar de nodige informatie. Als deze spreadsheet bedoeld is voor presentaties, helpt Excel jou om deze zo visueel aantrekkelijk samen te stellen dat het lijkt alsof de gegevens opduiken en sprankelen.

Urenregistratie in Excel

Excel wordt vaak gebruikt om uren van werknemers te registreren. Hoewel dit in eerste instantie een hele handige manier van werken lijkt te zijn, blijkt niets minder waar. Helaas is Excel niet flexibel genoeg. Ben je veel onderweg voor jouw werk? Dan heb je geen toegang tot jouw urenverantwoording. Daarnaast is de kans dat jij jouw overzicht verliest of overschrijft heel groot.

https://keeping.nl/excel-urenregistratie