Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Haaruitval bij vrouwen en de oplossingen/behandelingen

Als vrouw vind je het waarschijnlijk belangrijk, om goed verzorgd voor de dag te komen.
Dit doe je niet alleen door je huid goed te verzorgen, maar ook door aandacht te hebben voor je haar.
Maar wat doe je wanneer je als vrouw je haren verliest?
Naast de onzekerheid die het verlies van je haren met zich mee kan brengen, wil je waarschijnlijk ook weten wat de reden is. Als je weet wat de oorzaak is, zal het vinden van een doeltreffende remedie misschien een stuk eenvoudiger zijn

Oorzaken van haaruitval

Er zijn meerdere redenen die verantwoordelijk kunnen zijn voor het uitvallen van je haren.
Een veelvoorkomende en bekende oorzaak is stress. Bij stress neemt de productie van het hormoon cortisol toe. Dit hormoon stimuleert de aanmaak van het hormoon adrenaline en deze zorgt op zijn beurt weer voor een aanmaak van melkzuur. Juist die aanmaak van melkzuur veroorzaakt de uitval.
Niet alleen stress maar ook erfelijkheid kan een reden zijn, evenals het hebben van een schildklieraandoening of het gebruik van andere supplementen.
Als je niet weet wat de oorzaak is, kan je altijd laten onderzoeken of het gehalte zink en vitamine B voldoende bij jou goed op niveau zijn. Ben jij je haren altijd heel actief aan het stylen dan kan dat ook een negatief effect hebben. Zorg dan dat je je haardos met zorg behandelt, want overdaad schaadt.

Tegen haaruitval worden weleens speciale shampoos aangeraden. Gebleken is echter, dat deze lang niet altijd afdoende werken. Bovendien komen deze shampoos niet in het haarzakje terecht. Aangezien het haarzakje de basis vormt voor een gezonde haardos, kan het goed zijn, voor een andere optie te kiezen.

Welke oplossing kan jou helpen?

Een oplossing die resultaat kan hebben, is meer aandacht besteden aan je voedingspatroon. Zoals hierboven beschreven is het van belang, voldoende bouwstoffen via de voeding binnen te krijgen. Dit kan een bijdrage leveren, maar zal je volle bos niet snel doen terugkomen. Het kan psychisch een enorme uitdaging zijn om rond te lopen met een aangetaste haarbos en dat wakkert de stress alleen maar aan.
Tijd om te kiezen voor een doeltreffende manier die het probleem bij de kern aanpakt, namelijk bij de haarzakjes.

Een stem cell hair treatment

Deze relatief nieuwe methode kent veel voordelen. Het kan echter alleen worden toegepast, als de haarzakjes niet meer dan 4 jaar improductief zijn. De haarzakjes moeten namelijk nog wel werkzaam zijn om de behandeling te laten slagen.

Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een soort serum. Dit plantaardige serum bestaat uit eiwitten en vitaminen die van essentieel belang zijn voor een gezonde haardos.
Omdat de haarzakjes de voedingsbodem voor de haren zijn, wordt het serum direct in het haarzakje gespoten. Dit gebeurt op een dusdanig nauwkeurige manier, dat het een stimulans teweegbrengt die de haarzakjes opnieuw activeert.
Niet alleen zal het haar weer gaan groeien, in veel gevallen komt het haar terug in een dikkere en gezondere variant.
Heb jij als vrouw geen volledige uitval van je haren, maar wel plaatselijk, ook dan kan deze behandeling van grote waarde zijn. Het elixer van de stem cell hair treatment hoeft dan alleen te worden toegepast op de kale plekken.

Is er bij jou sprake van een haaruitval bij vrouwen die al langer dan vier jaar speelt?
Ook in dat geval is er een mogelijkheid om weer te kunnen genieten van een weelderige haardos. Hiervoor is een scalp pigmentatie behandeling dan een goede optie.

https://inkx.nl/haaruitval-bij-vrouwen-behandelingen-oplossingen/

Gerelateerde artikelen

Fors minder zorg geleverd in gehandicaptenzorg in 2020 door corona

Alles in één bij de tandarts in Breda

Hoe voorkom je een burn-out?