Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Het CE keurmerk: waar staat dit juist voor?

Wat betekent de CE markering

De meeste producten die binnen de Europese Unie op de markt gebracht worden, moeten van een CE keurmerk voorzien zijn. Dankzij deze markering geeft u als producent aan dat uw producten aan de wettelijke eisen op gebied van gezondheid, veiligheid en milieu voldoen. Een bedrijf mag alle metingen zelf uitvoeren, al is het aangeraden de keuring te laten uitvoeren door een gespecialiseerd instituut, zoals HMPA.

De werkwijze

Het aanvragen CE keurmerk vereist een grondige kennis van de richtlijnen. Met de hulp van HMPA bent u zeker dat u aan alle eisen voldoet en dat u later niet voor verrassingen komt te staan. Zo onderzoeken ze op welke producten een keurmerk aangebracht moet worden en aan welke richtlijnen deze producten moeten voldoen. Verder adviseert HMPA u ook over de verbeteringen die u moet realiseren om het CE keurmerk te kunnen aanbrengen.

Een juridische verklaring

HMPA helpt u tenslotte ook bij het opstellen van de CE-verklaring. Deze verklaring is een juridisch document dat bevestigt dat uw producten aan alle richtlijnen voldoen. De CE-verklaring moet met de goederen meegeleverd worden, zodat de markering aangebracht kan worden. Het is de verantwoordelijkheid van de producent dat ook deze verklaring aan alle eisen voldoet, de professionele hulp van HMPA is dan ook meer dan welkom!

Professionele hulp

Het is enorm belangrijk dat al uw producten van het CE keurmerk voorzien zijn. Zonder de markering kan uw bedrijf namelijk beboet of zelfs vervolgd worden. HMPA biedt daarom voldoende ondersteuning aan bij het aanvragen CE keurmerk. Dankzij hun hulp bent u zeker dat al uw producten aan de vooropgestelde richtlijnen voldoen en dat alle documenten juridisch in orde zijn!

https://www.hmpa.nl/