Aeroxspecials
Image default
Vakantie

Op vakantie in Slovenië

Slovenië is een land in de Europese Unie. Het land is gelegen ten zuiden van Oostenrijk en ten oosten van Italië. Slovenië is een republiek met als hoofdstad Ljubljana. Met 2,1 miljoen inwoners behoort Slovenië tot de kleinere landen van Europa. Het land heeft een klein stukje kust. Dit gedeelte ligt aan de Middellandse Zee. Hier kun je in de zomer genieten van het heerlijke weer. Wanneer het te warm wordt neem je een frisse duik in het water en koel je lekker af.

Een vakantie in Slovenië

Wanneer je met de auto naar Kroatië gaat dan zul je meestal door Slovenië heen rijden. Dit is eigenlijk erg zonde. Het land heeft namelijk zoveel te bieden en is echt een overnachting waard. Zo kun je in het noorden het Triglav Nationaal Park bezoeken. Deze natuur is wonderbaarlijk mooi. De hoge gebergtes en de Planica-vallei geven de mooiste vergezichten. Je kunt ongelofelijk verkijken en vervolgens blijf je steeds weer nieuwe dingen zien. Het nationaal park beslaat ruim 800m2. Dit is ongeveer 4% van heel Slovenië. Je kunt hier dus hele mooie wandelingen uitstippelen. Natuurlijk kun je ook met de fiets prachtig dit park verkennen. Het letterlijke hoogtepunt van het park is de berg Triglav. Dit is de grootste berg uit het park met een hoogte van ruim 2800 meter. Echte waaghalzen kunnen hier dus ook goed hun ei kwijt. Geniet van een vakantie in Slovenië.

Een skivakantie in Slovenië

Omdat Slovenië hoge bergen heeft, kan er dus in de winter ook flink geskied worden. Met ruim 270 kilometer aan pisten is er voor ieder wel iets. Het grootste skigebied is het Mariborsko Phorje in Maribor. De ski liefhebber heeft hier ruim 40 kilometer aan piste. Deze is verdeeld in ongeveer 23 kilometer blauw, 13 kilometer rood en voor de ervaren skiërs 5 kilometer aan zwarte piste. In dit skigebied brengen je 22 liften naar boven. De kosten voor deze liften liggen rond de 33 euro per dag. Deze prijs valt dus nog mee als je dit vergelijkt met sommige skigebieden in Oostenrijk en Zwitserland. Kortom, hier kun je als skiliefhebber genieten van je vakantie. Door te kiezen voor Slovenië kun je eens ergens anders op vakantie en ontdek je weer meer van de wereld.

https://cvet-gora.si/nl/slovenie-vakantie/

Gerelateerde artikelen

Camping Twente voor een aangenaam verblijf

Een personeelsuitje in Krakau organiseren

Glamping in Slovenië