Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Het gebruik van een Hedera schutting

Als u een huis koopt waar nog geen afscheiding is, kunt u een schutting plaatsen. Toch zijn er veel personen die graag een groene afscheiding in de tuin willen hebben in plaats van een houten schutting. Omdat u graag in uw tuin zit, maar niet wil dat er veel inkijk is, zoekt u naar een groene afscheiding, een klimplant die snel groeit. Ook moet de klimplant tegen strenge vorst kunnen. Daarom wordt er dan vaak voor een Hedera haag gekozen.

De Hedera schutting

Wanneer u de Hedera plant als schutting wilt hebben, moet de plant zich tijdens de groeiperiode vast kunnen klampen. Daarom wordt er dan eerst een afscheiding van gaas geplaatst. Als u daar de Hedera plant tegenaan plant, zal deze zich goed aan het gaas kunnen vastklampen. U moet bij de aankoop van de Hedera planten er op letten dat u gezonde planten koopt. De Hedera plant is van nature een sterke plant. Hij zal vooral goed groeien als hij in voedselrijke grond wordt geplant. U kunt voor het planten Pokon Tuinplanten Grond gebruiken. De voeding die in deze grond aanwezig is, is voldoende voor 6 tot 8 weken. Daarna moet u de plant bijmesten.

Het onderhoud van de Hedera klimplant

U moet de Hedera klimplant ongeveer tweemaal per jaar snoeien. Dat moet u doen om te voorkomen dat de plant te groot wordt. Als u het snoeien goed bijhoudt, gaat de haag automatisch sneller groeien. De Hedera haag zal door het regelmatig snoeien smal blijven. Door de snelle groei van ongeveer 50 cm tot 120 cm per jaar heeft u in een zeer korte tijd geen inkijk meer in uw tuin. U kunt dus snel met een Hedera haag genieten van uw privacy. Daarom wordt de Hedera schutting vaak in nieuwbouwwijken gebruikt.

Welke Hedera is het beste om als haag te gebruiken?

De Hedera Hibernica wordt het meest gebruikt voor tuinafscheidingen. Deze soort is voorzien van een donkergroen blad en is een zeer snelle groeier. Hij kan wel 10 meter lang worden. Ook de gewone klimop, de Hedera Helix wordt vaak als afscheiding gebruikt. Het blad is kleiner dan van de Hedera Hibernica. Deze komt fijner over dan de Hedera Hibernica.

https://www.deplantenshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Een betrouwbare, nauwkeurige en flexibele logistieke partner

Is een ufi code verplicht?

Wat moet u weten over social media marketing?