Aeroxspecials
Image default
Toerisme

Highland Belgium – Belgische Ardennen

Wandeling Ardennen

België is een uniek land! Bovendien volgens meerdere criteria tegelijk. Ondanks het feit dat België een relatief kleine staat is, heeft het een vrij complexe en ingewikkelde territoriale structuur. Bevat een verbazingwekkende geografische, klimatologische, taalkundige en culturele diversiteit.

Het koninkrijk is onderverdeeld in drie hoofdregio’s, evenals 10 provincies en 3 taalgemeenschappen.

Als je de details van de territoriale structuur van de staat België bestudeert, kun je de namen van regio’s tegenkomen als Laag België, Medium en Hoog. Deze verdeling is ontstaan ​​als gevolg van de opdeling van de staat in drie geografische zones. De eerste is kust, hij stijgt niet meer dan 100 m boven zeeniveau, de tweede – met 200 m en de derde – kan een hoogte van 500 m bereiken.

Hier zullen we praten over de zogenaamde “Mountain Belgium” (Belgische Ardennen). Dus “Mountain Belgium”. Het eerste punt is Namen. Deze oude stad is door de Romeinen gebouwd op de plaats van de voormalige nederzetting van de Kelten.

Vervolgens gaan we verder naar de prachtige stad Dinan. Verschillende interessante objecten zijn geconcentreerd op het relatief kleine grondgebied: een citadel op de top van een rots, een kathedraal aan de voet van dezelfde rots, een verbluffend mooie dijk en een brug met saxofoons. Weet je waarom met saxofoons? Omdat deze stad de geboorteplaats is van Adolf Sachs, de uitvinder van de saxofoon. Saxofoons zijn overal in de stad en ze zijn totaal verschillend: glas en metaal, groot en klein.

Nou, ben je geïnteresseerd in dit België?

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html

Gerelateerde artikelen

Reisverzekering vergelijken met vooraf bestaande medische aandoeningen (Congo Kinshasa en Zimbabwe)

Toch met een gerust hart reizen tijdens de Corona pandemie Veilig op reis zonder gedoe

Hotels in Twente