Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Hoe je cake perfect bewaart en opnieuw opwarmt!‍

Het is een ongelukkige waarheid dat we niet allemaal elke dag taart, ijs en pudding kunnen eten. Het is zelfs nog ongelukkiger dat de overdreven hoeveelheid verzadigd vet en suiker in in de winkel gekochte cake betekent dat je niet echt vaak kunt genieten. Maar gelukkig voor jou – en je taille – zijn er manieren om je taart te eten en het toch in je dieet te houden. Door verstandig te kiezen, kun je de taart eten zonder te veel calorieën of verzadigd vet binnen te krijgen. Lees verder voor een paar tips over hoe je cake perfect kunt bewaren en opwarmen!

 

Bewaar je cake op kamertemperatuur.

Als je je cake in een plastic bakje bewaart, probeer hem dan in huishoudfolie te wikkelen, zodat hij geen geurtjes van het plastic opneemt. Zo blijft de cake ook langer vers! Kamertemperatuur is over het algemeen ideaal voor het bewaren van voedsel – niet te koud en niet te warm. Hoewel de specifieke temperatuur afhangt van het klimaat, kun je de zelfgemaakte appeltaart bewaren in de keuken bij ongeveer 18-22°C. Als je cake voor langere tijd bewaart, kun je dit het best in de koelkast bewaren. 

 

Wikkel de cake altijd in huishoudfolie.

Bewaar cake niet in een kartonnen doos, want dan wordt de cake keihard door de suiker. Wikkel de cake in plaats daarvan in huishoudfolie – zo voorkomt je dat vocht van de cake zelf door het plastic wordt opgenomen. Zo blijft de cake ook langer vers! Zorg ervoor dat je de buitenkant van de wikkel schoon likt voordat je hem terug plaatst op je taart. Dit klinkt misschien gek, maar als je kruimels op de buitenkant van de wikkel achterlaat, zullen ze er de volgende keer dat je de cake uit de verpakking haalt onder zitten.

 

Hoe een bevroren cake opnieuw opwarmen

wil je een hele cake of appeltaart opwarmen? Zet hem gewoon in een oven (ongeveer 160°C). Laat hem 10 minuten in de oven staan, haal hem er dan uit en laat hem volledig afkoelen. Je kan ook plakjes van deze cake opnieuw invriezen voor een andere dag – gewoon in huishoudfolie wikkelen. Als je besluit een bevroren cake opnieuw op te warmen, kun je hem het beste de volgende dag gebruiken. De reden hiervoor is dat het opnieuw opwarmen van een bevroren cake de textuur ervan kan veranderen. Je moet een cake altijd volledig laten afkoelen voordat je hem de volgende dag eet – als je haast hebt, kun je de cake ook een nacht in de koelkast zetten.