Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Hoe richt je een kamer in?

Veel mensen hebben geen idee waar ze moeten beginnen als ze net zijn verhuisd, ze hun nieuwe huis binnenlopen en werkelijk niets hebben staan. Het is moeilijk om vanuit het niets een kamer in te richten, dus waar begin je?

 

Het ligt misschien niet heel erg voor de hand, maar een goed beginpunt is het uitzoeken van een mooi schilderij en vanaf daar verder te werken. Ten eerste voorkom je zo het de moeilijkheid dat je later een schilderij uit moet gaan zoeken dat past bij je kamer, wat een stuk moeilijker is dan zomaar een mooi schilderij uit te zoeken en vanaf daar een kleurenpatroon te selecteren voor je kamer. Stel, het schilderij dat je kiest is wit met enkele blauwtinten en zwart, dan is het een goed idee om dat schilderij op te hangen op een centrale plek en dan dat kleurenpatroon te benadrukken met wit meubilair en donkerblauwe en zwarte accenten.

 

Het tweede wat je kan doen is een tapijt of vloerkleed uitzoeken dat past bij de toon die je wilt zetten voor je kamer en het kleurenpatroon dat je al hebt. Het is misschien nog goed om te zeggen dat je nu niet meteen vast zit aan wit blauw en zwart. Complementaire kleuren zijn net zo goed bruikbaar, maar let wel op dat je niet teveel complementaire kleuren gaat gebruiken. Houd een maximum van drie tot vier kleuren aan.

 

Als je een kleurenpatroon hebt en een tapijt dat daarmee werkt, is het tijd om een soort stof te kiezen. Het hoeft niet hetzelfde te zijn als het tapijt, maar zorg ervoor dat het er in ieder geval bij past. Als je een stof hebt gevonden, hou je daaraan. Probeer niet te veel meubilair te vinden dat bestaat uit verschillende soorten stof.

 

Als je dan je meubilair hebt van een bepaalde soort stof, de atmosfeer van je kamer hebt bepaald met een combinatie van de stof en het kleurenpatroon en een centraal schilderij hebt is het tijd om alles te plaatsen, maar voor je dat doet, moet je nog één laatste ding doen. Vind een stuk meubilair dat dient als centraal punt voor de kamer. Naast het schilderij is het belangrijk dat je iets hebt dat duidelijk uitstraalt wat de hele kamer probeert uit te stralen.

 

https://www.nouvez.nl/

Gerelateerde artikelen

Onze favoriete meubels voor de zomer!

6 tips voor verhuizen die je moet weten

Bescherm je buisframestoelen met vloerglijders buisframe