Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Je scooter theorie binnen 1 dag halen

Als je eenmaal het idee hebt om je scooterrijbewijs te halen, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk halen. Voor je praktijk heb je wel een aantal lessen nodig voordat je kunt afrijden maar je scootertheorie kun je binnen 1 dag al halen! Daarop kan je dus veel tijd besparen.

Zelf leren of een theoriecursus

Je kan natuurlijk een scootertheorieboek bestellen en zelf gaan leren, het boek heeft 14 hoofdstukken en bevat erg veel informatie. De kans dat je dit allemaal kan onthouden is vrij klein en je bent er ook nog eens een aantal weken mee bezig. Veel rijscholen bieden scootertheorie cursussen aan. Dan leggen zij de belangrijkste verkeersregels uit en leren je handige ezelsbruggetjes om de stof te kunnen onthouden. Vaak kan je dan direct na de cursus het theorie-examen al maken. Zo heb je dus je scootertheorie in 1 dag behaald.

Hoe is het mogelijk dat je alles in 1 dag leert?

Veel dingen die in een scootertheorieboek staan kun je simpel onthouden, in het boek wordt alles in detail uitgelegd en is het lastig te onderscheiden wat nou echt belangrijk is om te onthouden en wat niet. Met jarenlange ervaring weten rijscholen en cursus aanbieders wat er ongeveer op het scootertheorie-examen gevraagd wordt en welke hoofstukken en regels extra belangrijk zijn. Door middel van tips, tricks en ezelsbruggetjes kan je makkelijk de belangrijkste dingen onthouden en zo kan je zeker je scootertheorie in 2 dag halen.

Wat zijn de kosten van een scootertheorie in 1 dag?

Vaak hoef je het theorie-examen niet zelf te boeken bij het CBR, dat doet de rijschool vaak voor jou. De kosten van het theorie-examen inclusief examen variëren tussen de € 135 en € 200. Als je zelf het theorie-examen moet boeken kost dit rond de € 37 en de theoriecursus los kost dan tussen de €100 en €180. Zorg ervoor dat je een rijschool kiest met goede recensies of waar bekenden hun scootertheorie in 1 dag hebben gehaald. Zo weet je zeker dat je goed zit!