Aeroxspecials
Image default
Auto's en Motoren

De Geschiedenis van Kia

Kia startte in 1944 met het produceren van fietsen en motorfietsen. Sindsdien is het niet alleen maar goed gegaan. Zo ging in 1998 Kia nog failliet. Maar nu is het uitgegroeid tot het tweede automerk in verkochte aantallen in Nederland. 

Eerste auto’s

Pas in de jaren zeventig startte het automerk Kia met het produceren van automobielen. In de jaren 80 en 90 werkte Kia samen met de Ford Motor Company. Samen hebben zij diverse modellen in zowel Zuid-Korea als in andere landen geïntroduceerd. 

Halverwege de jaren 90 kampte Azië met een enorme financiële crisis. Ook Kia wist haar hoofd niet boven water te houden ging in 1997 failliet. Uit deze overname is een hecht samenwerkingsverband ontstaan tussen het automerk Kia en Hyundai.

Het Merk

Kia is een van de Koreaanse automerken. Het is dan ook niet gek dat Kia uit het Koreaans komt. ‘Ki’ is een Koreaans karakter wat staat voor het opkomen van de nieuwe zon of een spirituele hergeboorte. De ‘a’ staat voor Azië , het continent waar Kia vandaan komt.

Sinds kort is de naam veranderd in simpelweg Kia. Tegelijkertijd is een nieuw logo gelanceerd. Het is even wennen, maar zal over enige tijd ongetwijfeld net zo snel herkend worden als het oude logo.

KIA modellen

Er is een Kia voor iedereen. Van een compacte stadsauto tot een luxueuze sedan. Zowel voor de particuliere als de zakelijke rijders. De drie populairste Kia Private Lease Modellen zijn op dit moment de Picanto, Niro en Stonic.

Picanto

De Kia Picanto is een stadsauto die al in 2004 is geïntroduceerd in Nederland. De Picanto is een ideale stadsauto. Hij is compact en heeft toch genoeg ruimte voor bagage en 4 passagiers. De Kia Picanto wordt voornamelijk door particulieren gereden. Het is dan ook niet verrassend dat de Kia Picanto Private Lease zo populair is.  

Niro

Wat de Niro zo bijzonder maakt is dat hij leverbaar is als hybride, als plug-in hybride en volledig elektrisch. Hiernaast is het gewoon een kwalitatief goede ruime familieauto.

De Kia Niro heeft altijd een elektromotor. De Niro Hybrid heeft een elektromotor die de benzinemotor ondersteunt om het brandstofverbruik te verlagen. De accu wordt geladen bij het remmen.

De Niro Plug-in Hybrid heeft een stekker die je kan inpluggen in een laadpaal. Deze Niro PHEV heeft een grotere accu en kan ook rijden zonder de brandstofmotor te gebruiken.

De e-Niro heeft helemaal géén benzinemotor. Hij haalt al zijn energie uit een groot accupakket in de vloer onder de passagiers. Mede door het kunnen kiezen uit de verschillende aandrijvingen is Kia Niro Private Lease populair.

Stonic

De Kia Stonic is in 2017 gelanceerd. Het is een compacte SUV. Populaire auto’s vanwege het stoere uiterlijk van een SUV in combinatie met een aantrekkelijke prijs. Ook de Kia Stonic Private Lease prijs is relatief laag voor een auto met zoveel kwaliteiten.

https://leaseauto.nl/private-lease/kia/

Gerelateerde artikelen

Muziek in de auto

Onderdelen kopen voor een mooie Traction Avant

Een autogarage in Breda van de hoogste kwaliteit