Lekker barbecueën op houtskoo

Als het mooi weer wordt kun je overal in de buurt tegen etenstijd de lekker geur van een houtskool BBQ ruiken. Houtskool is nog altijd een zeer populaire manier om te barbecueën, ondanks dat het bij een barbecue op gas wat gemakkelijker is om de gerechten te bereiden. Het houtskool zorgt echter voor de specifieke barbecuesmaak, die door veel mensen erg lekker wordt gevonden. Een houtskool BBQ heeft echter naast de smaak voordelen ook wel een aantal nadelen. Eén van de grootste voordelen is, dat een nieuwe BBQ in aanschaf vrij voordelig is.

Denk aan de veiligheid

Het lastige bij een houtskool BBQ is, dat je ontzettend moet opletten dat er geen brand ontstaat. Dat zou op een aantal manieren kunnen. Ten eerste als de BBQ omvalt tijdens het bakken. De gloeiende briketten die op de grond vallen kunnen er in het ergste geval de oorzaak van zijn dat er een grote brand ontstaat. Ook bij het aansteken moet je voorzichtig zijn. Gebruik het liefst aanmaakblokjes of een brikettenstarter. Probeer nooit slim te zijn en de briketten aan te steken met spiritus of met een gasbrander. Daardoor kan er een steekvlam ontstaan, met brandwonden of een brand als gevolg.

Wat is de beste houtskool BBQ?

Als je op zoek gaat naar een houtskool BBQ heb je keus uit een aantal bekende merken. Dat zijn Weber, Outdoorchef, Big Green Egg en Barbecook. Wat aanschafprijs moet je denken aan een bedrag tussen enkele tientjes en een paar honderd euro, als zal er voor de Big Green Egg wat dieper in de buidel moeten worden getast. Let bij je keus in elk geval op de veiligheid en kies een model uit dat stabiel staat. Vaak zijn er ook de nodige accessoires verkrijgbaar. Nuttig zijn spatels, een goede tang om het vlees om te kunnen draaien, een thermometer, borstels om het barbecuerooster schoon te maken en een brikettenstarter.

Leer de juiste temperatuur gebruiken

Anders dan bij een gasbarbecue is het bij een houtskool BBQ soms wat lastiger om de temperatuur in bedwang te houden. Bij de betere barbecues kun je dat doen met behulp van ventilatiegaten. Die hebben regelbare openingen aan de boven- en de onderzijde. De ventilatiegaten aan de onderzijde van de barbecue hebben als doel om zuurstof aan het vuur toe te voegen. De bovenste gaten zorgen ervoor dat verbrande gassen kunnen ontsnappen. Door met de grootte van de openingen van beide gaten te spelen is het prima mogelijk om de temperatuur van een houtskool BBQ onder controle te houden.

Naar de winkel

Het succes van een barbecue wordt bepaald door de kwaliteit van de ingrediënten en de vaardigheden van de kok. Voor de ingrediënten kun je het beste naar een speciaalzaak gaan, zoals een slager of een vishandel. Ook op de markt zijn goede ingrediënten verkrijgbaar. Vergeet niet om voor de houtskool BBQ briketten of houtskool mee te nemen. Als je laat bent met het doen van boodschappen loop je het risico dat sommige producten uitverkocht zijn. Zorg dus altijd voor alternatieve ingrediënten. Dan heb je in de winkel nog de mogelijkheid om te switchen.

Kijk op BBQ-deal.nl voor de beste barbecue aanbiedingen online.

Gerelateerde berichten die u wellicht interesseren

Gebrande noten beginnen bij een goede oogst

De kwaliteit van gebrande noten begint al lang vóór het brandproces: namelijk bij de notenteelt. Noten groeien op bomen of ...

Vitabella pootaardappelen: De smaakmaker in uw keuken

Quik Pootaardappelen is een toonaangevend familiebedrijf dat zich volledig richt op de teelt en levering van hoogwaardige pootaardappelen. Dankzij jarenlange ...

Kies voor een duurzame oplossing met een refurbished koffiemachine

Een refurbished koffiemachine kopen is de perfecte keuze voor wie duurzaamheid wil combineren met kwaliteit. Deze machines krijgen een tweede ...

De Beste Cateringopties in Leiden in 2021

Als het op evenementen aankomt, is catering wellicht een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste factor. Of je nu ...

Ontdek de wereld van sambal kopen

Ben je op zoek naar de perfecte manier om je gerechten een pittige twist te geven? Bij Amazing Oriental kun ...

Pannenkoekenkraam: de smaakvolle magie van een pannenkoekenbakker op locatie in Utrecht

Het inhuren van een Pannenkoekenbakker op locatie biedt tal van voordelen die uw evenement naar een hoger niveau tillen. Stelt ...

De voordelen van een zakelijke lunch

Een zakelijke lunch is veel meer dan alleen een gelegenheid om te eten. Het is een krachtige tool voor networking, ...

Tips voor het presenteren van een bbq buffet

Een buffet is een fijne vorm wanneer mensen samen gaan eten en de keuze van eten aan de gasten over ...

Dit is waarom een cateraar een must is op ieder bedrijfsfeestje

Wat doet een cateraar allemaal? Een cateraar is een bedrijf of persoon die professioneel eten en drinken verzorgt voor een ...

De reden waarom we fastfood blijven eten!

Fastfood is zó lekker. Iedereen verlangt er op z’n tijd naar. Toch weet iedereen dat fastfood erg ongezond is. Ook ...

Ways to improve physical health

It is not a secret that sleep and exercise enhance your physical health, but a drink like tea for men ...

Hoe kies je de beste maaltijdbox voor jou?

Er zijn veel abonnementsdiensten voor maaltijdboxen die het besluitvormingsproces een beetje overweldigend kunnen maken. Met zoveel opties om uit te ...

Mixen met Grey Goose wodka!

Wanneer je op zoek bent naar een Franse Wodka zal je zeer zeker denken aan de Grey Goose wodka. Vervaardigd ...

Zo bestel jij gemakkelijk broodjes

Het bestellen van eten online wordt steeds gemakkelijker. Waar we tot enkele jaren geleden vaak alleen de keuze hadden uit ...

Zo regel jij de perfecte BBQ

Een onbezorgde bbq, dat wil toch iedereen! Toch is het vaak een stuk uitdagender, dan aanvankelijk gedacht. Waar veel mensen ...

Uiteten altijd ongezond? Zeker niet

Iedereen heeft er wel eens mee te maken, zeker wanneer het lekkerder weer wordt of er veel verjaardagen opstaan: uiteten. ...