Aeroxspecials
Image default
Eten en drinken

Mag je vis in blik eten tijdens de zwangerschap?

Is het nu gezond om tijdens de zwangerschap vis in blik te eten of is het niet aan te raden? Veel vrouwen maken zich grote zorgen over wat zij nu wel en niet mogen eten wanneer zij in verwachting zijn. Logisch, want u wilt het beste voor uw kind. Wij vertellen u graag meer over het van vis in blik tijdens de zwangerschap. U kunt vis in blik namelijk gewoon eten als u zwanger bent! Daar hoeft u zich dus geen zorgen om te maken! Ook bij het geven van borstvoeding na de bevalling is het goed en aan te raden om vis in blik te eten.

De vele voordelen van vis in blik tijdens uw zwangerschap of erna

Wanneer u in verwachting bent van uw kindje, dan wilt u natuurlijk het beste voor hem of haar. Dat betekent automatisch dat u meer Omega-3, calcium en proteïnen nodig heeft. En dit is precies wat u aan voedingsstoffen vindt bij vis in blik. Daarom is het juist aan te raden om dit te eten tijdens uw zwangerschap. Het maakt namelijk niet uit of u kiest voor verse vis of vis uit blik. Zeker de Omega-3 vetzuren zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van uw ongeboren kindje, maar ook na de zwangerschap. Daarom is het ook aan te raden om vis in blik te eten na de bevalling wanneer u borstvoeding geeft. Kies voor sardines, haring, makreel of zalm.

Zijn er vissoorten die u beter niet kunt eten?

Natuurlijk zijn er ontzettend veel verschillende soorten vis in blik, zoals ook te zien is in het uitgebreide assortiment van Deepblue. Echter zijn niet alle soorten vis in blik goed tijdens de zwangerschap. Het is verstandig om de varianten met een hoger methylkwikgehalte te laten liggen, hieronder vallen diverse soorten tonijn. Vindt u het toch erg lekker? Kies dan voor witte tonijn!

https://deepblue.nu/

Gerelateerde artikelen

Biefstuk en Bavette steak bestellen bij een gerenommeerde slager

Hoe maak je zelf een drankspel?

Genieten van Sushi met je eigen bestel website