Aeroxspecials
Image default
Dienstverlening

Makkelijk en veilig van je acute of chronische pijn afkomen met Tens

Heb je last van acute of chronische pijn of heb je erg gespannen spieren? En werkt reguliere pijnstilling niet meer of wil je gewoon eens iets anders proberen? Dan is Tens wellicht iets voor jou! Deze niet medicamenteuze pijntherapie is zeer veilig, modern en werkt goed. Tens is een apparaatje dat lichte elektrische stroomsignalen afgeeft. Deze stroomsignalen worden afgegeven via elektroden pleisters die je op de daarvoor aangewezen plekken op je huid plakt.

Door deze stroomstootjes wordt de pijnprikkel die je hebt gedempt. Je kan zelf de intensiteit van de stroomstootjes instellen op het Tens apparaat. Wanneer je de stroomstootjes voelt zal je geen pijn ervaren, het voelt licht kriebelend of kloppend aan.

Waar zorgen de stroomstoten precies voor?

–        Ze zorgen ervoor dat de afgifte van pijn dempende stoffen die lichaamseigen zijn gestimuleerd worden, zoals de lichaamseigen pijnstillende stof endorfine.

–        Ze zorgen ervoor dat de pijnprikkel die richting je hersenen gaat verstoord wordt, waardoor je de pijn dus niet meer of minder ervaart.

–        Ze zorgen ervoor dat je spieren ontspannen en daardoor geen pijn meer doen.

Fysiotherapeuten, verloskundigen en andere medische specialisten maken gebruik van behandelingen met het Tens apparaat. Loop je niet bij een medisch specialist maar wil je dit apparaat wel graag gebruiken? Dat kan. De bediening van het Tens apparaat is zeer eenvoudig waardoor deze dus ook thuis prima en veilig te gebruiken is.

Tens is in te zetten bij verschillende pijnklachten

Er zijn verschillende Tens producten en Tens apparaten beschikbaar. De verschillende apparaten hebben stuk voor stuk veel en andere doeleinden. Zo kun je een Tens apparaat onder andere inzetten bij:

–        Rugpijn

–        Gewrichtspijn

–        Hoofdpijn

–        Littekenpijn

–        Misselijkheid door de zwangerschap

–        Bevallingspijn en pijn door de weeën

Ook is Tens in te zetten wanneer je last hebt van incontinentie. De spieren en zenuwen die rond de bekkenbodem zitten worden gestimuleerd door de stroomstoten van het Tens apparaat. Hierdoor worden de spieren en zenuwen weer sterker.

Bekijk alle Tens apparaten op de website. Bij elk apparaat staat een duidelijke omschrijving.

https://tens.nl/