Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Occasions Veenendaal kopen?

Het kopen van occasions in Veenendaal kan u veel geld besparen in vergelijking met een gloednieuwe auto. Naar welke auto u ook op zoek bent, u heeft veel keuze op de tweedehandsmarkt. Dat maakt het ook direct zo lastig om een goede keuze te maken. Gelukkig staan de professionals van Garage Geurtsen u graag te woord. Met een ruim aanbod aan tweedehands auto’s is er altijd wel een auto beschikbaar voor uw beurs. Toch in dit blog nog enkele tips voor als u op pas gaat op zoek naar een goede occasion. Waar moet u op letten?

Top tips bij de aankoop van occasions Veenendaal

Hoeveel een occasions in Veenendaal kosten, hangt uiteindelijk af van welke auto uw hart sneller gaat kloppen. Toch zijn er genoeg manieren om de eindrekening te verlagen.

Tweedehands auto’s zijn goedkoper dan nieuwe auto’s

De gemiddelde nieuwe auto had in 2019 een catalogusprijs van ongeveer € 35.411. Maar tegen de tijd dat een nieuwe auto een jaar oud is met 10.000 km. op de teller is zijn waarde flink gedaald. De waarde van een nieuwe auto daalt de eerste drie jaar harder dan na de eerste drie jaar. Uiteraard is de afschrijving ook nog afhankelijk van de auto. Na de eerste drie jaar moet er gerekend worden met een afschrijving van zo’n 12,5% per jaar (na de eerste drie jaar). Dus het kiezen van een occasion zal de kosten vooraf drastisch verlagen. 

Goed om te weten

Kleinere motoren kunnen goedkoper zijn. De keuze voor een 1.0-liter of een 2.0-liter motor gaat niet alleen om pure paardenkracht. Een grote motor zal meestal meer brandstof verbruiken dan een kleinere. De grootte van de motor is dus een belangrijke overweging als brandstofbesparing een belangrijke factor is in uw beslissing. Dit hangt natuurlijk af van hoe u de auto gebruikt. Een kleine motor is het meest efficiënt als hij wordt gebruikt zoals bedoeld, bijvoorbeeld om in de stad te rijden. Als een kleine motor met een hoge snelheid wordt gebruikt, zal hij veel harder moeten werken om de auto in beweging te houden – en meer brandstof verbranden.

Handgeschakeld versus automaat

Handgeschakelde auto’s zijn goedkoper dan automaten. Het schakelen tussen versnellingen is extra werk – vooral voor degenen onder ons die geneigd zijn om te stoppen bij verkeerslichten 😊. Maar terwijl automaten een deel van het gedoe van het rijden wegnemen, hebben ze een hoger prijskaartje. Ondanks de hogere aanschafprijs van automaten zijn ze vaak zuiniger dan hun handgeschakelde tegenhangers, omdat ze de beste versnelling ‘kennen’, zodat je de extra kosten in de loop van de tijd kunt terugverdienen.