Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Parketvloeren Utrecht eenvoudig te onderhouden

Op zoek naar eenvoudig te onderhouden parketvloeren Utrecht? Die zijn er echt! Je moet stoppen met denken dat parketvloeren Utrecht moeilijk zijn te onderhouden. Natuurlijk zijn parket vloeren niet onderhoudsvrij, maar met een klein beetje zorg blijven de parketvloeren prachtig mooi.

Parketvloeren Utrecht alleen af en toe stofzuigen en dweilen

Droom je al jaren van parketvloeren voor je woning in Utrecht? Maar durf je er niet aan te beginnen omdat er gezegd wordt dat het veel onderhoud vergt? Dat is echt niet zo! Parketvloeren hebben natuurlijk wel wat aandacht nodig, maar het valt echt reuze mee. Net zoals bij een tegelvloer is het regelmatig stofzuigen van de houten vloer aan te raden. Verder zorgt het af en toe dweilen van de parketvloeren ervoor dat deze prachtig mooi blijft. Dweil met een speciale parketreiniger die de houten vloer verzorgd. Dweil zeker niet te vaak en ook niet met een te natte dweil. Dat valt best mee toch? Stofzuigen en dweilen moeten we elke vloer. Het enige wat je als minpunt zou kunnen zien aan het onderhoud van je parket vloer is dat er met een speciale parketreiniger gedweild moet worden. Maar als je dat eenmaal gewend bent, weet je ook niet beter en zal dat ook prima gaan.

Parketvloeren behandelen met onderhoudsolie

De parket vloeren van AvanceFloors worden met een speciale beschermlaag afgewerkt. Dit betekent dat de houten vloeren water- en vuilafstotend zijn. Een glas rode wijn laten vallen? Geen probleem dat kun je, zelfs de volgende dag nog, prima schoonmaken met wat water. Merk je echter dat je vuil minder goed wegpoetst? Of vind je dat de houten vloer wat schraal ziet? Dan is het tijd voor een nieuwe beschermlaag op je parket vloer. Standaard adviseren we om dit gemiddeld bij normaal belopen woonkamers jaarlijks te doen. Echter in veel gevallen is dat niet eens nodig en is tweejaarlijks ook prima. Het onderhoud van de houten vloer kan je ook vrij eenvoudig doen met een speciale onderhoudsolie. Eerst even schoonmaken en dweilen en dan afwerken met de speciale olie. Dat vergt wel even iets meer tijd, maar voor optimale bescherming en uitstraling van de houten vloer kleur is het wel belangrijk om de onderhoudsolie even goed uit te wrijven. Zo blijven de parketvloeren in omgeving Utrecht prachtig mooi.

We kunnen dus concluderen dat het onderhoud van een parketvloer best mee valt. Stofzuigen en dweilen zoals we gewend zijn bij elke vloer. En eens per 1 of 2 jaar even wat extra aandacht geven door een nieuwe beschermlaag aan te brengen. Zo kun je optimaal plezier blijven beleven van de parketvloeren Utrecht.  

Gerelateerde artikelen

Wanneer je een eenpersoonsbed gaat kopen

Wellness in huis

Hoe gaat het zelf ontwerpen van een veranda in zijn werk?