Aeroxspecials
Image default
Sport

Squashen met vrienden

Squash

Squashen met vrienden is iets wat steeds meer mensen in Nederland willen doen. Een grote reden hiervoor is dat squash recentelijk uit is geroepen tot gezondste sport die je kunt beoefenen. Een belangrijke reden hiervoor was dat squash ervoor zorgt dat je in een hele korte tijd veel calorieën verbrandt. Dit maakt dat squash steeds een populairdere sport zal worden doordat mensen steeds minder tijd overhebben om te gaan sporten met vrienden. Daarnaast is het sociale aspect van de sport erg belangrijk wat maakt dat mensen elkaar relatief makkelijk kunnen vinden om de sport squash te beoefenen.

In deze tijden waarin het steeds moeilijker wordt om elkaar offline te vinden is squash een belangrijk instrument om dit te verbeteren en isolatie van personen te voorkomen.

Wat is squash?

Squash is een sport dat wordt gespeeld door twee personen die tegen elkaar spelen en allebei proberen te winnen. Winnen wordt gedaan door de bal twee keer te laten stuiteren voordat de tegenstander erbij kan komen. Dit wordt gedaan door het spel tactisch uit te spelen en de bal of laag en hard te slaan of hoog en zachter waardoor je een opening krijgt om aan te vallen.

Bij iedere punt die wordt gescoord mag de persoon van de andere kant beginnen met de service. Deze service moet boven de service lijn worden geslagen en in het vak waar de tegenstander staat. Daarna wordt de bal omstebeurte geslagen waardoor iedere tegenstander steeds de kans krijgt om een punt te maken of de tegenstander onder druk te zetten.

Wanneer de twee tegenstanders tegen elkaar spelen met squash moet dit wel zo eerlijk mogelijk verlopen. Tijdens competitie wedstrijden wordt dit gedaan doordat er een scheidsrechter bij zit die de regels in de gaten houdt en de spelers. Wanneer de bal twee keer stuitert voordat een speler erbij is krijgt de andere speler het punt. Dit is in sommige gevallen moeilijk te zien waardoor de scheidsrechter erg goed moet opletten.

Daarnaast moet de bal bij iedere slag tegen de voormuur aankomen. Dit maakt dat de bal terug de court in stuitert en de andere speler erbij kan. Het effect van de voormuur kan voor lastige ballen zorgen wat het erg interessant maakt. Daarbij mag de speler alle andere muren gebruiken om uiteindelijk de voormuur te raken.

Ben je benieuwd naar squash en wil je graag meer weten over het squash materiaal dat hierbij hoort? Bekijk dan eens de website van Quality Squash Stores.

 

https://www.qss-squash.nl