Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Ripple koers blijft stijgen

Ripple staat al een langere tijd in de top vijf van cryptoprojecten. De Ripple koers is daardoor succesvol te noemen en hij blijf stijgen. Ripple wordt verward met XRP, Ripple is het netwerk en XPR is de coin of token op dat netwerk. Wat houdt de Ripple koers nu eigenlijk in en wat kan je ermee doen? Hieronder vertellen we er meer over.

 

Wat is Ripple?

Het bedrijf Ripple is in 2021 in Californië opgericht. Sinds 2012 werken ze aan het betaalprotocol Ripple. Ripple zorgt ervoor dat het onderlinge betalingsverkeerd tussen banken beter verloopt. Hiervoor hebben ze drie platformen ontwikkeld: xVia, xCurrent en xRapid. Bij Ripple hoort ook een munt: XPR. Hiermee worden de betalingen tussen banken nog sneller gemaakt. Je kan door middel van XPR veel sneller geld uitwisselen met mensen aan de andere kant van de wereld. Dit kan met een normale internationale overboeking heel lang duren. Dit komt omdat er dan nog een aantal banken tussen zitten. Begin 2017 was één XRP 0,006 dollar waard, in 2018 was de XPR al gestegen naar 3,65 dollar. En er wordt verwacht dat de Ripple koers blijft stijgen. XPR staat naast de Bitcoin en Ethereum in de top 3. Maar waarin verschillen ze van elkaar?

 

 

 

Ripple koers anders dan Ether en Bitcoin

Het grootste verschil tussen Bitcoin en Ripple is hun oorspronkelijke doel. Bitcoin is een alternatief voor het huidige betalingsverkeer en Ripple wil het huidige betalingsverkeer verbeteren. Een bitcoin kan je minen maar een XPR-coin moet je kopen. Je beloning voor het minen zijn bitcoins. Maar Ripple heeft ervoor gekozen om de uitgiftes van XPR te centraliseren.

https://cryptobenelux.com/ripple-koers/