Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Sandwichpanelen: een ideale oplossing als dakbedekking

Ben je op zoek naar en voordelige en praktische manier om het dak te bedekken? Dan zijn sandwichpanelen wellicht de ideale oplossing in jouw situatie. Lang niet iedereen weet wat sandwichpanelen zijn. Ook zijn er nog maar weinig mensen op de hoogte van de interessante voordelen die dit soort panelen hebben als dakbedekking. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze panelen, hun voordelen en de toepassingsmogelijkheden van deze panelen.

 

Een definitie van panelen in sandwichformaat

Wat zijn sandwichpanelen precies? Het gaat hierbij op panelen die opgebouwd zijn uit drie aparte lagen. De panelen bevatten een buitenrand, een laag opvulling (de kern), en een binnenhuid. Sandwich panelen worden in een grote frequentie ingezet in de bouwwereld als bedekking voor daken, gevels, wanden en muren. Ze zijn populair omdat ze enkele specifieke eigenschappen hebben die dit bouwmateriaal praktisch maken. 

 

Nuttig voor grote dakoppervlakten

Panelen van het type sandwich zijn ideaal om grote dak-overspanningen te bedekken. Het materiaal is namelijk niet alleen erg sterk, maar ook licht van gewicht. De kern van de dakplaten is gemaakt van isolerend materiaal zoals EPS, PUR, PIR of steenwol, en daarom erg licht. Om die reden kunnen de platen gebruikt worden voor grote oppervlakten.

Hoge isolatiewaarde van de panelen
Een groot pluspunt van sandwich panelen is de hoge isolatiewaarde van dit product. Omdat ze goed warmte vasthouden en ook geluid absorberen, zijn ze ideaal als dakbedekking voor stallen, boerenschuren, bedrijfsruimtes en andere gebouwen. 

 

Weinig onderhoud nodig

De panelen zijn naadloos, waardoor ze zorgen voor een perfecte afvoer van regenwater via het dak. Doordat er geen naden in het materiaal zitten, is het onderhoud van de panelen een vrij eenvoudige klus. Er komt geen troep en vuil in de naden, waardoor het dak schoonmaken nauwelijks nodig is.

Sandwich panelen zijn eenvoudig en snel vast te zetten:
Ten slotte is het prettige van panelen in sandwich-stijl dat deze door hun lichte gewicht snel en gemakkelijk te monteren zijn. Dit scheelt uiteraard in de montagekosten.

Bekijk een aantal voorbeelden van Sandwichpanelen.