Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Soorten vloeren voor in huis

De keuze die je maakt voor de vloer in je huis is cruciaal. Een vloer geeft namelijk een bepaalde sfeer in huis en kan dus ook bepalend zijn voor de rest van je interieur. Nu is er een hoop keus in vloeren, maar welke past nou het precies bij jou en jouw huis?

Hout en laminaat

Een echte houten vloer is een van de meest natuurlijke vloeren die je kunt kiezen. Het geeft een huiselijk gevoel met veel karakter. Hoewel een houten vloer ontzettend mooi is kan het soms wel prijzig zijn, er is namelijk ook goed onderhoud voor nodig. Een laminaatvloer is daarentegen niet duur en ook makkelijk zelf te leggen, het is niet voor niets de meest voorkomende vloer van Nederland. Een laminaatvloer oogt vaak wel net iets minder warm aan dan een houten vloer maar dit ligt natuurlijk ook aan het soort vloer.

Tegelvloer

Toch wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van tegels in woningen. Niet alleen voor de keuken en de gang, maar ook voor in de woonkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Voornamelijk de tegels met betonlook en de natuursteen doen het erg goed. Mocht je later toch voor iets warmer willen gaan bijvoorbeeld door kinderen of wanneer je wat ouder wordt, dan kun je nog altijd je tegelvloer egaliseren.

Vloerbedekking

We zien steeds minder vloerbedekking en gaan meer voor de hardere vloeren in huis. Vaak vinden mensen het namelijk ouderwets. Toch zorgt het vaak voor warmte en vooral comfort. Zo wordt het bijvoorbeeld veel gebruikt in kinderkamers en slaapkamers. Wil je dus achteraf toch van je harde  tegels af? Je kunt altijd makkelijk je tegelvloer egaliseren.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-tegelvloer/