Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Spinazie smoothie

Wist je dat Spinazie één van de gezondste bladgroente is die er bestaat? Spinazie is rijk aan verschillende vitamines, eiwitten, antioxidanten en chlorofyl. Spinazie is dus een goede en makkelijke toevoeging aan je smoothie om makkelijk veel gezonden voedingsstoffen binnen te krijgen. Spinazie zit dus vol met vitamine maar waar zijn die eigenlijk goed voor? In spinazie zitten bijvoorbeeld vitamine A, B11 en K. Deze vitamines zijn onder andere goed voor je huid, weerstand, normale bloedstolling en sterke botten. 

 

Maar ze zeggen ook dat je heel sterk wordt van spinazie, kijk maar naar Popeye. Maar word je ook echt zo sterk van spinazie als Popeye? In spinazie zit veel ijzer. Ijzer hebben je spieren nodig om sterker te worden. Maar zo sterk als Popeye kun je niet worden door veel spinazie te eten. Er zit namelijk in 100 gram spinazie 1,2 milligram ijzer. De dagelijkse hoeveelheid ijzer die je nodig hebt is tussen de 16 en 50 jaar is 16 milligram. Met alleen spinazie kun je dus niet net zo sterk worden als Popeye. Helaas! Maar er zitten dus wel veel gezondheidsvoordelen aan het eten of drinken van spinazie. Waarom drinken? Je kunt namelijk ook super gemakkelijk spinazie verwerken in een smoothie. Daarom hebben wij 4 verschillende gezonde recepten voor jou zodat je heerlijk en gezond kan genieten van een smoothie. Je kunt namelijk ook ontbijten met spinazie. Het klinkt gek maar je kunt een heerlijke ontbijt smoothie maken met spinazie. Door de ontbijt smoothie met spinazie te combineren met havermout, yoghurt en banaan blijf je lang een vol gevoel houden en kun je de dag dus goed beginnen. Je kunt natuurlijk ook een spinazie smoothie nemen als lunch of als tussendoortje. 

 

Kijk voor alle recepten en andere recepten op de website van Shakes on Wheels. Ook kun je op de website meer informatie vinden over een smoothie bar huren voor bijvoorbeeld een event voor collega’s. Super leuk! Klik dus snel door en lees verder.