Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Tabouret of zadelkruk! De perfecte kruk

Tabouret Benelux voor uw betaalbare tabouret of zadelkruk

Tabourets en zadelkrukken zijn zeer populaire krukken die in de meest uiteenlopende situaties gebruikt kunnen worden. Door de groeiende vraag naar deze lichtgewicht zitmeubelen komen er steeds meer aanbieders die deze krukken gaan verkopen. Tegenwoordig kunt u bij vrijwel elke meubelzaak, kantoorinrichter, grootwinkelbedrijf en veel webwinkels deze producten aanschaffen. Vaak worden deze krukken als bijproduct verkocht en ontbeert het de verkoper aan de juiste kennis om de geïnteresseerden van een juist advies te voorzien. Hiernaast geeft men allerlei namen aan de krukken zodat het niet eenvoudig is om tot een goede keuze te komen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: zadelstoel, kappersfiets, kapperskruk, zadelzit, ponyseat, rolkruk, stahulp, tabouret of taboeret. Dit artikel is bedoeld om u enig inzicht te geven waarop u moet letten bij de aanschaf van een tabouret of zadelkruk

 

Unieke eigenschappen van tabourets en zadelkrukken

Beide zitmeubelen zijn licht van gewicht en erg handzaam. Deze eigenschappen maken het eenvoudig om een tabouret of zadelkruk mee te nemen. Hiernaast zijn beide krukken uitgerust met een vijfpotige base die voor een grote stabiliteit zorgt en naar wens uitgerust kan worden met glijdoppen of zwenkwieltjes. De wieltjes zorgen voor een optimale vrijheid waardoor je je makkelijk kunt verplaatsen tijden werkzaamheden. Het is echter raadzaam om je vooraf goed te laten informeren zodat u de juiste wieltjes kiest voor de ondergrond waarop u deze producten gaat gebruiken. Het grote voordeel van deze krukken ten opzichte van een gewone houten kruk is toch wel dat hij in hoogte verstelbaar is. Zowel de tabouret als de zadelkruk is standaard uitgerust met een gasveer waardoor de kruk traploos in hoogte verstelbaar is. Een essentieel hulpmiddel om op de juiste hoogte te kunnen zitten en prettig te werken. Tabourets zijn veelal uitgerust met een ronde zitting die vlak is van boven. Een goede zitting is gevuld met een stevige foamlaag en bekleed met hoogwaardig kunstleer. Door gebruik te maken van de juiste materialen zit u comfortabel en kunt u langdurig gebruik maken van de kruk zonder snel lichamelijke klachten te krijgen. Zadelkrukken hebben een bijzondere zitting die veel lijkt op een fiets of paardenzadel. Deze ergonomisch gevormde zadelzitting zorgt voor een actieve en gezonde zithouding en voorkomt afknelling van de bovenbenen. Dit zitmeubel wordt veel gebruikt in beroepsgroepen waarbij men langdurig in dezelfde houding werkzaam is. Denk in deze aan kappers, schoonheidsspecialisten, pedicures, tandartsen maar ook leraren en verpleegsters maken intensief gebruik van deze kruk op wielen. Fysiotherapeuten adviseren dit model veelal aan mensen met beginnende rugklachten.

 

Een tabouret of zadelkruk koop je bij een specialist

Deze lichtgewicht zitmeubelen zijn voor veel doeleinden inzetbaar maar hebben ondanks de vele overeenkomsten ieder zo zijn eigen producteigenschappen. Het is belangrijk dat u voor uw persoonlijke situatie de juiste keuze maakt zodat u jarenlang zitplezier heeft van uw aankoop. Schaf dus niet zomaar een kruk aan maar laat u informeren door een specialist.

 

Tabouret Benelux De specialist voor uw verrijdbare kruk!

 

Tabouret Benelux werkt nauw samen met fysiotherapeuten, zorginstellingen en ergo specialisten.

https://www.tabouretbenelux.com/