Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Tweedehands auto kopen

Wanneer u binnenkort een tweedehands auto wilt gaan kopen is het beslist de moeite waard om eerst goed onderzoek te doen naar de verschillende autogarages in de omgeving zoals bij occasions Arnhem. Ook is het belangrijk om niet de kat in de zak te kopen en dus is het belangrijk om op voorhand wat onderzoek te doen naar uw toekomstige auto en of wensen t.a.v. uw toekomstige auto. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om u goed te informeren over verschillende aspecten voor een auto. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten kosten voor het rijden met een voertuig als ook de verzekering, het onderhoud en natuurlijk de historie van uw voertuig.

Kosten van het voertuig

Wanneer u een bepaald budget voorhanden heeft bij de aanschaf van een tweedehands auto dan is het belangrijk om ook even stil te staan bij de kosten die hierbij maandelijks zullen terugkomen. Welk budget heeft u hierbij voor ogen? Voor de kosten denken we in eerste aan de maandelijkse motorrijtuigenbelasting. Afhankelijk van uw model, gewicht en provincie kunnen de kosten snel inzichtelijk worden gemaakt bij de website van de belastingdienst. De verzekering is afhankelijk van het type verzekering en uw schade vrije jaren. De gemiddelde verbruikskosten aan benzine is afhankelijk van de kilometer en het verbruik van de auto. Onderhoud en reparatie kunt u jaarlijks samen met de apk bepalen. U zult snel op een bedrag van 150-350 euro per maand moeten reserveren.

Autobedrijven in de regio

Een auto kopen bij een dealer buiten de regio betekend wel dat u er zeker van moet zijn dat deze over goede garantievoorwaarden beschikt. Controleer altijd de kilometerstanden maar ook welke garantiebepalingen de dealer of autobedrijf hanteert. Is hij aangesloten bij de Bovag of vakgarage geeft dit vaker wel een vertrouwder beeld. Maak altijd een proefrit en laat de auto bijvoorbeeld door een expertisecentrum als de ANWB testen.