Aeroxspecials
Image default
Auto's en Motoren

Verrijk je rij ervaring met een dashcam

Tijd voor een dashcam

Een dashcam is een leuk hebbedingetje en daarnaast ook nog eens superpraktisch. Heb jij al overwogen om zo’n camera aan te schaffen? Of weet je niet goed wat je er eigenlijk mee kan?

Wat is een dashcam?

Een dashcam is een cameraatje dat je op je auto zet. Je kunt hiermee alles filmen wat er onderweg op de weg gebeurt. Meestal is dit sowieso de voorkant, maar je kunt ook nog eens filmen wat er allemaal achter je op de weg plaatsvindt. De camera wordt veel gebruikt in Oost-Europa en Azië. Daar zijn er vaker problemen met de verzekering en is het niet altijd meteen duidelijk wie er schuldig is.

Dashcam in Nederland

In Nederland is zo’n leuke dashcam eigenlijk niet nodig. Het is doorgaans erg goed geregeld met de verzekering. Toch zijn er steeds meer mensen die ook in Nederland alles onderweg willen vastleggen. Het geeft ze een veiliger gevoel. Anderen vinden het juist leuk om de avonturen onderweg vast te leggen en later te bekijken of zelfs te delen.

Waar te koop?

Je kunt zo’n camera voor in de auto op steeds meer plekken kopen. Elektronicazaken verkopen ze bijvoorbeeld, maar je kunt ze ook online aanschaffen. De kosten van een camera zijn afhankelijk van de functies die je wilt hebben. Bekijk en vergelijk en maak zo je keuze. Zo vind je een dashcam die voldoet aan je eisen.

Gerelateerde artikelen

Dakgoot laten vervangen kosten

Motor rijden in trek

Een Mercedes Sprinter leasen