Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Vliegen bestrijden in de tuin | De Beste tips

In de zomer wil je lekker buiten in jouw tuin zitten, genieten van het zonnetje of in de avond nog lekker bijpraten met je partner. Maar al deze dingen zijn niks aan waar je last van het van vliegenoverlast. Wanneer er constant vliegen om je heen zwermen kun je niet relaxen, en dus is het tijd voor het vliegen bestrijden in de tuin. En wij hebben onze beste tips om dit te doen met jou gedeeld.

Zet buiten een vliegenlamp neer

Een vliegenlamp is enorm effectief voor het vliegen bestrijden in de tuin, bovendien is hij erg simpel. Een vliegenlamp gebruikt altijd blauw uv-licht om de vliegen te lokken, eventueel gebruikt hij ook nog CO2-uitstoot waardoor de vliegenvanger nog effectiever wordt. Je zet een goede vliegenlamp simpelweg buiten neer, of je hangt hem op, en voor je het weet ben je van de vliegenoverlast af. Een vliegenlamp lokt de vliegen en zuigt ze met een ventilator naar binnen, hierbinnen zullen ze uitdrogen en dus sterven.


Vliegenlamp 30 Pro incl. 2 kleefplaten

Houdt je tuin vrij van afval

Als vliegen ergens op af komen dan is het wel afval, het is dus belangrijk om dit niet in jouw tuin te laten liggen. Alle hondenpoep moet meteen opgeruimd worden en afvalbakken moeten goed gesloten zijn. Wanneer je hiervoor zorgt zullen er al een stuk minder vliegen naar jouw tuin komen.

Plant enkele planten die tegen vliegen helpen

Als eerste kun je planten neerzetten waarvan vliegen de geur haten zoals basilicum, lavendel en munt. Wanneer je deze neerzet zullen vliegen uit je tuin blijven. Maar je kunt ook een stapje verder gaan en een vleesetende plant neerzetten die ook vliegen opeet. Een dergelijke plant is venusvliegenvanger, deze plant zal alle vliegen die buurt komen direct oppeuzelen en zo zal jij er in ieder geval geen last meer van hebben, bovendien heb je meteen een interessante plant in je tuin staan.

Haal al het stilstaande water weg

Vliegen worden aangetrokken tot stilstaand water en zullen dus veel eerder jouw tuin binnenkomen wanneer je veel stilstaand water hebt, als je echt van alle vliegen af wilt zal je dus ook de vijver weg moeten halen. Het voordeel hiermee is dat stilstaand water ook muggen aantrekt, aangezien die hier hun eitjes in leggen. Dit voorkom je dus ook meteen, en meestal hoef je niet veel te doen behalve een paar emmers leeg te gooien.

Wanneer je van jouw vliegenoverlast af wilt is het tijd voor het vliegen bestrijden in de tuin, en daar kun je nu deze tips voor gebruiken. Sommige zijn simpel en werken snel, andere kosten iets meer tijd, maar uiteindelijk zijn ze allemaal effectief. Je hebt natuurlijk nog meer kans om van alle vliegen af te komen wanneer je meerdere tips tegelijk toepast. Koop bijvoorbeeld niet alleen een vliegenlamp maar ruim ook meteen al het afval in de tuin op, op die manier bestrijdt je het probleem van twee kanten en ben je nog sneller van al die vliegen af.