Aeroxspecials
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een lange regenjas voor heren?

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een lange regenjas voor heren?

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een lange regenjas heren, is hoe lang deze zal zijn. Er zijn veel verschillende lengtes om uit te kiezen en elk heeft zijn voor- en nadelen. De meest populaire lengte voor mannen is de driekwart jas. Deze stopt net boven de knie, maar is niet zo lang als een lange jas. Als je meer bescherming wilt tegen de regen, ga dan voor iets langer, zoals een trenchcoat of parka die tot onder je taille reikt.

De lengte van de jas

De lengte van de vacht is een belangrijke overweging. Lange regenjassen zoals een regenjas dames getailleerd bieden meer bescherming tegen elementen zoals regen. Dit maakt ze veelzijdiger en stijlvoller. Ze zijn ook comfortabeler omdat ze je voor langere tijd warmer en droger houden.

Kap of geen kap?

Als je in de stad gaat wandelen of met het openbaar vervoer naar je werk gaat, is een regenjas met capuchon gecombineerd met een regenbroek heren een absolute must. Je wilt niet dat je gezicht bedekt wordt door een paraplu of hoed. Als je van plan bent deze jas in regenachtige omstandigheden te gebruiken, voeg dan zeker een capuchon toe.

Budget

De prijs van een regenjas is afhankelijk van de gebruikte materialen, het merk en de kenmerken. Hoeveel je wilt uitgeven, hangt af van je budget en wat er in je regio beschikbaar is. Een regenjas kan goedkoop zijn, maar als je op zoek bent naar iets meer high-end, verwacht dan meer dan het dubbele te betalen.

Ontwerp

Bij het zoeken naar een lange regenjas is het ontwerp een van de belangrijkste dingen om te overwegen. Het ontwerp van je jas kan eenvoudig of complex zijn, effen of kleurrijk, trendy of klassiek. Sommige mensen geven de voorkeur aan ontwerpen met felle kleuren en patronen, terwijl anderen de voorkeur geven aan meer subtiele ontwerpen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten lange regenjassen beschikbaar, dus het kan zijn dat je moeite hebt om de juiste te vinden die bij je stijlvoorkeuren past. 

Thermische isolatie

Dit is een essentieel aspect van elke regenjas, maar vooral voor mannen. Hoe meer je in staat bent om warmte vast te houden en jezelf warm te houden, hoe beter je af bent in slechte weersomstandigheden. Thermische isolatie kan worden bereikt door materialen te gebruiken die warmte vasthouden of door luchtlagen ertussen te hebben. Hoe meer thermische isolatie je hebt, hoe warmer het zal zijn.

Waterdichtheid

Waterdicht maken is het proces waarbij een coating of membraan wordt gebruikt om bovenkleding te beschermen tegen regen en vocht. Waterbestendig betekent niet waterdichtheid. De term waterdichting wordt gebruikt voor producten die bestand zijn tegen langdurige onderdompeling in water en toch presteren zoals bedoeld, zoals een tent of regenjas. Waterbestendigheid verwijst naar hoe goed iets bestand is tegen het binnendringen van water in het materiaal nadat het is blootgesteld aan vocht, zoals wanneer je buiten bent tijdens neerslag. Hoewel waterdichte jassen in veel situaties nuttig kunnen zijn, zijn ze misschien niet ideaal voor alle gelegenheden of klimaten.

 

Gerelateerde artikelen

Schoenverf kopen in diverse kleuren

Waarom kiezen voor kwaliteit?

Hoe kies ik het juiste wasmiddel?