Aeroxspecials
Image default
Auto's en Motoren

Busreizen met kinderen

Een busreis is erg handig om van A naar B te reizen. Natuurlijk neem je dan ook je kinderen mee op reis. Dit kan nog voor veel mensen een zware klus zijn. Je ziet dan ook elke persoon in de bus naar je staren, in de hoop dat je je realiseert dat je je kinderen rustig moet houden. Dat is voor jou als ouder natuurlijk geen fijne ervaring. Ook jij wilt gewoon met je kinderen op locatie komen zonder problemen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om de busreis zo goed mogelijk te laten verlopen zonder enige problemen door je kinderen. 

Eten

Iets dat zeker wordt aangeraden is het meenemen van eten. Neem kleine snacks mee zoals crackers en/of stukjes fruit. Neem dan ook flesjes met water mee. Als je kind honger krijgt dan beginnen ze al snel vervelend te worden en willen ze zo snel mogelijk iets in hun maag. Als je eten meeneemt kan je dit gelijk aan je kind geven, zodat je kind niet met een lege maag op reis gaat. Ook water kan erg helpen. Door veel water te drinken krijg je een voller gevoel in je maag. Let er wel op dat wanneer je veel water drinkt dat je dan ook vaker en sneller naar de wc moet. 

Entertainment

Zorg ook dat je iets van entertainment bij je hebt. Met een mobiel kan je al ver komen maar een mobiel raakt al snel leeg, terwijl je deze nog tijdens de gehele reis nodig hebt. Neem bijvoorbeeld kaarten mee of een ander spelletje, zodat jij en het kind daarmee kan spelen. Als je meerdere kinderen hebt dan kunnen zij daar samen mee spelen. Wellicht heb je een digitaal spel zoals een nintendo switch of tablet waar het kind mee kan spelen. Leg wel goed uit aan je kind dat deze apparaten uit kunnen vallen doordat de batterij leeg is. Neem dan ook altijd een backup spelletje mee, zodat je kind niet zonder entertainment in de bus zit. Bij de meeste bus maatschappijen kan je ontspannen met een vip chauffeur.

Wees voorbereid op troep

Kinderen kunnen troep maken. Daar moet je je op voorbereiden, want het zou vervelend zijn voor mensen die na jou de bus instappen op een plek moeten zitten waar troep is achtergelaten. Neem dus genoeg tissues mee en misschien zelfs een washandje. Als het echt nodig is kan je zelfs een handdoek meenemen om deze op de stoel te leggen, zodat alle wat er geknoeid wordt op de handdoek valt. Denk ook aan drinken en eten die je meeneemt. Neem iets mee wat niet zo erg kruimelt of vlekken kan afgeven. 

Afspraken maken

Maak vooral ook duidelijke afspraken met je kinderen voordat je de bus instapt. Leg ze duidelijke uit wat er gaat gebeuren en wat ze kunnen afwachten. Zo weten de kinderen ook goed wat er gaat gebeuren en hoe ze zich moeten gedragen wanneer ze de bus instappen. 

Maak dan ook duidelijke afspraken met je kinderen. Niet tegen de stoelen voor je trappen, niet schreeuwen en gedraag je netjes. Dat zijn afspraken die je met je kinderen kunt maken. Het kan erg vermoeiend zijn voor kinderen om constant stil te blijven zitten dus plaatst jezelf ook in hun situatie om ze beter te begrijpen. Zorg er ook voor dat je zelf ook iets meeneemt wat voor afleiding zorgt, zodat je niet constant op je kinderen gaat letten. Zit dan ook aan de buitenkant, zodat je kinderen minder snel het gangpad in beslag nemen je kunt bij verschillende bedrijfven zoals DeBusSpecialist

 

https://debusspecialist.nl/vip-chauffeur/

Gerelateerde artikelen

Deze bedrijfswagenspuiterij staat voor u klaar in geval van schade

De ultieme rijbeleving met de motor

Xenon lampen van hoogwaardige kwaliteit