Aeroxspecials
Image default
Auto's en Motoren

Waarom is direct actie nemen belangrijk bij autoschade?

Wanneer je een schade hebt gereden aan je auto wil jij graag dat het snel geregeld wordt. Daarom moet je meteen actie ondernemen. Zorg dat je bewijzen hebt voor de schade zodat er duidelijk naar voren komt wie de schuldige was. Zo krijg je je auto ook weer snel terug. 

Caravan schade

Wanneer jij een caravan hebt is je die heel erg dierbaar. Wanneer er dan schade is aan je caravan is dat heel erg vervelend. Deze schade herstellen is dan wel iets wat heel erg bijzonder is. Het is een vak apart. Gelukkig zijn er voldoende caravan herstel bedrijven die je caravan schade aanpakken. Vaak moet je wel even een afspraak maken. Natuurlijk kan je ook altijd een vrijblijvende prijsopgave doen. 

Autoschade herstellen

Echt wel heel erg balen als je schade aan je auto hebt en dat moet laten herstellen. Je wilt in elk geval zo snel mogelijk je auto weer terug in de staat zoals hij hoort. Daar zijn bedrijven voor die je daar graag bij willen helpen. Een aantal stappen die je na kan lopen en uitvoeren zijn:

  • Meld de autoschade bij de verzekeringen: Dit moet je eerst doen voor je contact zoekt met een schadeherstelbedrijf. Het schadeherstelbedrijf kan de verdere administratieve dingen voor jou opnemen. 

  • Meld de autoschade bij een schadeherstelbedrijf: Dit kan online en telefonisch bij de meeste bedrijven. Ga niet meteen naar het bedrijf maar maak een afspraak. Het is belangrijk dat er genoeg tijd is om de schade te bekijken en alle dingen die er omheen belangrijk zijn. Tijdens de afspraak wordt de schade vastgesteld. Bij deze afspraak wordt er gevraagd om rijbewijs, kentekenbewijs en groene kaart. Daarna wordt er een schaderapport opgesteld en wordt het duidelijk hoelang het herstel van autoschade gaat duren en wat de kosten zijn. Dan wordt er afgesproken om de auto te herstellen en handels het schade herstelbedrijf de zaken met de verzekering af. 

  • Herstel en ontzorgen: Het voertuig wordt hersteld waarbij je goed op de hoogte gehouden wordt van het herstel. Natuurlijk wordt er ook contact gehouden over wanneer de auto weer opgehaald kan worden. Vaak is er een mogelijkheid dat je vervangend vervoer krijgt of te maken hebt met haal- en brengservice. De administratieve handelingen worden allemaal geregeld met de verzekering. 

  • Auto ophalen: De afspraak dat je de herstelde auto weer kan ophalen wordt gemaakt voor de auto hersteld wordt. Wanneer ze meer tijd nodig hebben voor het herstel word je daar automatisch van op de hoogte gesteld. Wanneer je de auto ophaalt is hij weer hersteld, gereinigd, gewassen en wordt eigenlijk als nieuw opgeleverd. Tevens krijg je dan ook een nieuw schadeformulier en FOCWA-garantiebewijs. Deze garantie is 4 jaar geldig op het herstel. 

Wanneer het gaat om kleine schade herstelwerkzaamheden dan zijn die vaak in één dag te verhelpen. Vaak zit daar ook een vaste prijs aan vast. Over het algemeen kan er op de site van het schadeherstelbedrijf berekend worden wat het kost.