Aeroxspecials
Image default
Auto's en Motoren

Wanneer kies je voor een bestelbus of bakwagen tijdens je verhuizing?

Als je een nieuwe woning hebt gevonden, begin je al snel met nadenken over verhuizen. Je kunt ervoor kiezen om het door professionals te laten doen, maar zelf verhuizen is ook een goede optie: het is een stuk goedkoper en kan erg gezellig zijn. Als je het zelf doet, is de kans groot dat je een voertuig moet kiezen waarmee je je spullen vervoert. Er zijn veel verschillende soorten busjes. Twee van de opties zijn bestelbusjes en bakwagens, maar wat is precies het verschil tussen de twee? En waar moet je op letten? In deze blog lees je er meer over, waaronder tips bestelbus huren Zutphen

 

Wat zijn bestelbusjes?

Bestelbusjes zijn er in veel verschillende maten, maar over het algemeen zijn ze een stuk kleiner dan bakwagens. Zo zijn er bestelbusjes te vinden van 4,5 m3, maar is het ook mogelijk om een inhoud van bijna drie keer zo veel te krijgen (12m3). Voor bestelbusjes geldt dat groter duurder is: hoe groter het busje des te groter de basisprijs per dagdeel. Laten we eens kijken naar een voorbeeld. Als je bijvoorbeeld een bestelbus wil huren in Zutphen, kun je een bestelbusje met een inhoud van 4,5 m3 al vanaf € 40,- huren. Dit betekent dat een bestelbusje ideaal is voor kleinere verhuizingen waar je niet te veel geld aan uit wil geven.

 

Wat zijn bakwagens?

Ook het aanbod van bakwagens is erg divers, maar over het algemeen zijn ze vrij groot. Concreet betekent dit dat de laadruimte vaak rond de 20 m3 is. Ook bij het huren van bakwagens lees je de volgende tips bakwagen. Qua prijs is het principe hetzelfde als bij de bestelbusjes: er is een basisprijs, waar een prijs per kilometer en een borgsom bovenop komen. Aangezien bakwagens een stuk groter zijn, zijn ze over het algemeen ook duurder. Denk hierbij aan € 80,- tot € 100,- per dagdeel (de prijsverschillen liggen aan de grootte). Ook qua uitrusting zijn bakwagens bijzonder, omdat ze zijn uitgerust met een hydraulische laadlift. Dit maakt het veel makkelijker om, bijvoorbeeld, een zware bank of kast in en uit het voertuig te krijgen. Aangezien een bakwagen een stuk groter is, en het makkelijker is om grotere spullen erin te krijgen, zijn deze voertuigen vooral geschikt voor grotere verhuizingen. Zo is het mogelijk om een huishouden in één keer te verhuizen met behulp van een bakwagen.

 

Kiezen tussen een bestelbusje en een bakwagen

Het grootste verschil tussen bestelbusjes en bakwagens is de grootte. Concreet betekent dit dat bestelbusjes uitermate geschikt zijn voor kleinere verhuizingen, waar bakwagens beter zijn voor grotere verhuizingen. Als je als student bijvoorbeeld van de ene naar de andere studentenwoning wil verhuizen, is het logischer om voor een bestelbusje te kiezen. Als je daarentegen met je gezin naar een nieuwe woning verhuist, zal een bakwagen handiger zijn. Bij het kiezen voor een voertuig is het dus van belang om in te schatten hoe groot het moet zijn zodat alle spullen er in passen. Dit is fijn, omdat dat geld en tijd bespaart.