Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Wanneer koop je een katoenen dekbed?

Een katoenen dekbed is het meest voorkomende dekbed in de slaapkamers. Het dekbed brengt veel voordelen met zich mee. Maar wanneer koop je nu een katoenen dekbed? Waarom koop je dan geen donzen dekbed? In dit blog leg ik je uit wanneer een katoenen dekbed het meest geschikt voor jou is. 

Wat is een katoenen dekbed?

Het materiaal katoen is een volledig natuurlijke vezel, afkomstig van de katoenplant. Doordat het een natuurlijk materiaal is, brengt het veel voordelen met zich mee. Ik zet ze hieronder even op een rijtje:

De voordelen van een katoenen dekbed

Het dekbed is wasbaar

Katoenen dekbedden zijn één van de enige dekbedden die je op een hoge temperatuur kan wassen en daarna ook nog eens in de droger kan gooien. Als je dus behoefte hebt aan het wassen van een dekbed, bijvoorbeeld als je jonge kinderen hebt die nog wel eens in bed kunnen plassen, is een katoenen dekbed de perfecte keuze. Omdat je het dus op een hoge temperatuur kunt wassen, heeft het dekbed ook nog eens een antiallergische werking. Weg met die huisstofmijt!

Het voelt koel aan

Als jij ’s nachts vaak last hebt van hitte en zweetaanvallen, is een katoenen dekbed perfect voor jou. Het dekbed is namelijk goed in het reguleren en verwerken van vocht. Een donzen dekbed is in dit geval minder geschikt voor je. Het is dan wel een lichtere variant dan het katoenen dekbed, maar het houdt meer warmte vast. Als je het gauw warm hebt ’s nachts, kun je die beter niet kiezen. 

Sterk en slijtvast

Een katoenen dekbed is erg sterk en dus slijtvast. Perfect voor als je veel draait in de nacht of jonge (wilde) kinderen in huis hebt. Het dekbed gaat dus een stuk langer mee! Dat is dan weer lekker voor je portemonnee. 

Betaalbare keuze

Naast dat een katoenen dekbed veel voordelen met zich meebrengt en dat de reden is waarom mensen het vaak kopen, is het ook een relatief betaalbare keuze. Donzen of wollen dekbedden zijn vaak duurder. 

Katoenen dekbed vs. Bamboe dekbed

Veel mensen weten het verschil tussen een katoenen en bamboe dekbed niet. Dat is begrijpelijk, in de praktijk lijken ook best veel op elkaar. Veel eigenschappen komen overeen, maar niet alles. Wat bamboe dus anders maakt, is dat het een platte vezel heeft. Hierdoor is dit dekbed minder isolerend dan katoen. Wat wel een extra pluspunt aan bamboe is, is dat het sneller opdroogt dan katoen. 

Dus even kort samengevat: wanneer koop je nou een katoenen dekbed? Een katoenen dekbed past het beste bij jou als je opzoek bent naar een dekbed die antiallergisch is, een verkoelende werking heeft zodat je het minder warm hebt ‘s nachts, je het dekbed graag wilt wassen en drogen en je niet ontzettend veel geld wilt uitgeven aan het dekbed. Vind je het niet een ‘must’ dat het dekbed goed isoleert? Dan kan je altijd nog een bamboe dekbed overwegen. Voor meer informatie over dekbedden en slaapproducten bekijk de site van slaaponline.nl.

Gerelateerde artikelen

Dubbel glas bestellen

Interieurtrends om in 2022 in de gaten te houden

Verschillende soorten slangenwagens kopen bij de tuinspecialist