Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Verkeersongelukken

Het aantal ongelukken in het verkeer in Nederland geven goed weer hoe veilig onze Nederlandse wegen zijn. De Europese wegen behoren tot de veiligste wegen van de wereld. Toch is het aantal verkeersslachtoffers en verkeersdoden in Nederland erg hoog. In deze blog gaan we het hebben over de aantallen verkeersongevallen dat jaarlijks in Nederland voorkomen. Ook gaan we het hebben over de oorzaken hierachter.

 

Aantal ongelukken

In het verkeer in Nederland komt elk jaar een groot aantal ongelukken voor. Jaarlijks raken meer dan 430000 personen betrokken bij een verkeersongeluk. Hiervan belanden zon 130000 mensen op de spoedeisende hulp. Meer dan 600 mensen overlijden aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Opvallend is dat jonge automobilisten naar verhouding vaker bij een dodelijk ongeval betrokken zijn dan de wat oudere automobilisten. Dit komt omdat jongere automobilisten nog niet lang het rijbewijs hebben en hierdoor voorzichtiger zijn in het verkeer. Dit kan ervoor zorgen dat ze meer ongelukken veroorzaken. Ook hebben ze veel minder ervaring achter het stuur, dat is ook een belangrijke factor.

 

Alcohol en verdovende middelen

Ook alcohol en verdovende middelen zorgen ervoor dat er ongelukken ontstaan. 12% van de ongelukken in Nederland komen door het gebruik van alcohol. Dit komt neer op 140 verkeerdoden. Dit is ontzettend gevaarlijk en hier zijn ook zware straffen aan verbonden. Het kost namelijk heel erg veel geld om een boete te betalen waarbij je alcohol achter het stuur hebt gebruikt. Er zijn ook mensen die na een ongeluk in een rolstoel beladen, dit verandert je leven compleet. Nu zijn er wel een aantal oplossingen voor het beter omgaan met een rolstoel. Een voorbeeld hiervan is drempelhulp kunststof. Een drempelhulp kunststof is een drempel die ervoor zorgt dat je sneller een opstapje op komt en hierdoor niet uit de rolstoel hoeft te gaan. Zoals een drempelhulp kunststof zijn er genoeg uitvindingen die je helpen na een verkeersongeluk.

https://drempelhulp.com/