Aeroxspecials
Image default
Internet

Wat betekent het WebP-bestand?

WebP is een afkorting van het Web Picture-formaat. WebP is een modern beeldformaat dat lossless en lossy compressie van hoge kwaliteit biedt voor de afbeeldingen op het web. Het wordt in feite een afgeleide van WebM genoemd, een webvideo-indeling die is ontwikkeld door Google. WebP biedt afbeeldingen in 26% kleiner dan PNG’s en 25-34% kleiner dan de JPEG met behoud van dezelfde superieure kwaliteit. 

Het WebP-beeldcompressieproces hangt af van de pixelvoorspelling van de aangrenzende blokken en het coderen van de verschillen. Hierdoor kunnen pixels verschillende keren worden gebruikt, wat resulteert in een kleiner formaat dan andere formaten. Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox en verschillende andere tools en softwarebibliotheken ondersteunen dit WebP-formaat. Ontwikkelaars hebben ook samengewerkt met meerdere bewerkingstools om ondersteuning voor dergelijke bestanden te bieden. 

https://pliki.wiki/extension/webp

 

Hoe open je een WebP-bestand?

Naast de hierboven genoemde opties kan Paintshop Pro deze bestanden ook op een zeer eenvoudige en gemakkelijke manier openen en bewerken. Het begint allemaal met het starten van de applicatie; eenmaal gelanceerd, ga nu naar ‘Bestanden kiezen’ en klik op ‘Openen’. Blader nu door het bestand dat u wilt bewerken en selecteer ze of sleep de gewenste bestanden naar de toepassing. In de volgende fase kunt u uw afbeelding bewerken zoals u dat wilt. Eenmaal bewerkt, kunt u uw bestand nu opslaan of exporteren. 

Een andere fantastische functie die aan deze WebP-bestanden is gekoppeld, is hun onderlinge converteerbaarheid. Je kunt ze converteren naar JPEG’s of PNG’s met talloze gratis beschikbare online tools. Zelfs u kunt uw reeds bewaarde PNG’s of JPEG’s met dezelfde tools naar dit moderne formaat converteren.      

Gerelateerde artikelen

Ga aan de slag met SEO!

Vergelijk webhosting – hoe doe ik dat?

Waarom je moet kiezen voor een maatwerk webshop