Aeroxspecials
Image default
Internet

Wat heb ik nodig om een streamer te worden?

De populariteit van Twitch en Youtube is de afgelopen jaren sterk gestegen. Steeds meer mensen gamen zelf minder en kijken naar het gamen van hun favoriete streamers. Deze streamers hebben allemaal een bepaalde setup die ervoor zorgt dat zij duidelijk de gameplay kunnen tonen. Wil jjij nu ook een streamer worden en je content delen met anderen? Dan zijn er bepaalde spullen die je nodig hebt, en zaken waar je op moet letten. Deze punten worden verder besproken in deze blog.

Account

Om te beginnen met je carrière als streamer moet je eerst een account aanmaken op een van de streamingsplatformen. Over het algemeen is dit een makkelijk proces, en worden de stappen die je moet doorlopen duidelijk uitgelegd door de streamingsdienst. Als je net begint met streamen is het verstandig om eerst te beginnen op het populaire platform Twitch. Hier kan je makkelijk streamen en kunnen mensen je goed vinden. Als je al wat langer bezig bent kan je ook je streams gaan knippen en opnieuw delen op Youtube in kortere filmpjes. Door dit te doen zorg je voor een groter bereik en mogelijk meer volgers.

Apparaten

Om een goede streamer te worden zal je moeten investeren in apparaten die je nodig hebt om een goede stream op te zetten. Dit houdt in dat je een krachtige pc moet hebben, een console moet hebben, spellen moet hebben en dat je de juiste apparatuur nodig hebt om het beeld te delen. Een streamdeck en een camera zijn daarbij ook belangrijk om te hebben.

Internet

Om lekker te kunnen gamen heb je natuurlijk ook goed internet nodig. Als je wilt gaan gamen en dit wilt gaan streamen heb je nog beter internet nodig. Mensen haken af als het beeld niet goed is of als het beeld steeds begint te haperen. Het belang van goede internet is dus zeer belangrijk. Ga dus niet met je console of computer op wifi, maar gebruik gewoon kabels. De kans dat het internet hier wegvalt is een stuk kleiner.

Set up

De set up moet comfortabel zijn, en ook voor een mooie uitstraling zorgen op beeld. Het is daarom goed bepaalde meubelstukken aan te schaffen. Een stevig bureau voor de apparaten is belangrijk, maar een gamestoel kopen is ook zeker een aanrader. Een gamestoel heeft een stoere en actieve uitstraling en biedt het nodige comfort.

Overige tips

Als je alles klaar hebt staan, dan is het tijd om bezig te gaan met streamen. Als je net begint moet je niet verwachten dat je in mum van tijd veel volgers hebt. Dit is een langdurig proces en ga dus niet met al te hoge verwachtingen beginnen. Een tip is om samen met iemand te gaan gamen of misschien mensen op te zoeken die al streamen. Het belangrijkste is dat je streamen ziet als leuk en niet meteen als werk. Het plezier breng je namelijk ook over naar mensen die naar je kijken. Verder is het ook belangrijk om voor structuur en regelmaat te zorgen. Plan dus 2 dagen in de week of misschien elke dag op hetzelfde tijdstip in om live te gaan. Mensen die naar je kijken weten dan waar ze aan toe zijn als ze je weer willen zien. Het contact opzoeken met mensen die je bekijken is verder ook belangrijk. Mensen die kijken vinden het leuk om interactie hebben met streamers. Als laatste moet je ook goed kijken naar welke games de trend zijn. Hier moet je op inspelen als streamer. Dit kan namelijk zorgen voor meer kijkers.