Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Wat houd een traineeship precies in?

Wat houd een traineeship precies in?

Misschien heb je het woord trainee wel eens voorbij horen komen. De term wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt, maar is voor veel mensen nog een onbekende term. Wat betekent het woord traineeship, en wat houd het precies in?

Wanneer je een trainee WMO bent, werk je als volwaardig medewerker mee binnen het bedrijf wat je aangenomen heeft. Het verschil met een normale (starters-)functie is dat je als trainee constant begeleid wordt. Waar je als starter gelijk in het diepe wordt gegooid, krijg je bij een traineeship een eigen begeleider. Onder toezicht van de begeleider werk je samen met alle afdelingen, zodat je het hele bedrijf leert kennen. Op deze manier zul je als trainee een goed overzicht krijgen van hoe de communicatie en samenwerking tussen afdelingen verloopt, zodat je hier goed op in kunt spelen. Als trainee schuldhulpverlener zul je ook veel leren van je coach. Deze coach wordt vaak geselecteerd op ervaring en zijn social skills. Deze dienen goed te zijn, om de trainee op een zo goed mogelijke manier te begeleiden.

Wanneer je de traineeship hebt doorlopen wordt je vaak een contract aangeboden door het bedrijf mits je je potentie hebt laten zien. Een traineeship duurt vaak 1 a 2 jaar, waarna er een vast contract aangeboden wordt. Het grootste voordeel van het traineeship is ongetwijfeld het feit dat je simpelweg goed begeleid wordt, en het bedrijf uitstekend leert kennen. Wat je kunt leren uit een boekje is beperkt, wanneer je aan de slag zult gaan bij bedrijven zul je merken dat elk bedrijf zijn eigen manier van handelen heeft.

Wanneer je liever direct in een startersfunctie begint, is dit natuurlijk ook een optie. Sommige mensen leren nou eenmaal beter door zelf dingen uit te proberen. Zoek hierbij op startersvacatures, geavanceerde vacatures zijn zonder werkervaring vaak erg lastig in te komen vanwege de hoge concurrentie.

https://professionalpartners.nl

Gerelateerde artikelen

BBQ Boot Rotterdam

Zoek je een voordelige glaszetter in Eindhoven, Venlo Weert of Venray? Lees dan snel verder!

Wel eens van de 12v led gehoord?