Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over de vloeistof voor je e-sigaret

Bij een e-sigaret heb je de keuze uit vele verschillende smaken, in tegenstelling tot wat je wellicht gewend bent bij tabak. De smaken die je kunt toevoegen aan je e-sigaret heten e-liquids, dat is de vloeistof die in je e-sigaret zit en die wordt omgezet in de damp die je inademt en uitblaast. Dit verdampen gebeurt in het verdampsysteem van de e-sigaret. In deze blog lees je daarom alles over e-liquids en de verschillende smaken. Voor meer informatie over e-sigaretten in het algemeen en over e-liquids kun je ook terecht op Smokesmarter.nl. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt en kun je zelf een kijkje nemen tussen meer dan 600 verschillende smaken.  

Wat zit er in een e-liquid?

Het samenstellen van de e-liquids is een proces dat erg nauwkeurig moet gebeuren, er zitten namelijk strenge regels aan verbonden. Deze richtlijnen vanuit de overheid verzekeren jou dat je e-liquid helemaal veilig is. E-liquids zijn opgebouwd uit twee hoofdbestanddelen, de VG en de PG. Daar zijn vervolgens aroma’s en gedestilleerd water aan toegevoegd om jouw e-liquid te completeren. Je kunt er zelf voor kiezen of je ook nicotine in je e-liquid wil hebben en je kunt ook de hoeveelheid zelf bepalen. 

De smaken voor je e-liquid

Er zijn dus honderden verschillende smaken voor in je e-sigaret, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een e-liquid van. Een van de meest gebruikte smaken is nog steeds de tabakssmaak, die vaak wordt gebruikt door mensen die het roken willen afbouwen of er mee willen stoppen. Hieronder zetten we een aantal van de categorieën voor je op een rijtje, zodat je weet waar je uit kunt kiezen:

 

  • Basissmaak 

  • Dranksmaak

  • Fruitsmaak 

  • Dessertsmaak

  • Mentholsmaak 

 

Verhouding tussen VG en PG

De afkortingen VG en PG zullen je misschien niet direct iets zeggen, maar ze bepalen wel de beleving van je e-sigaret. VG zorgt ervoor dat je een wat zachter gevoel hebt tijdens het inhaleren, je voelt hier dus minder van en de smaak is minder sterk. PG is een stof die ervoor zorgt dat je de smaak van je e-liquid beter kunt proeven, maar zorgt voor een lichte kriebel in je keel. Je kunt zelf bepalen wat de verhouding is tussen die twee om het zo aan te passen naar jouw eigen wensen. 

 

Maak je keuze 

Nu je dit allemaal weet kun je zelf je keuze maken uit de bestaande smaken. Weet je al voor welke smaakcategorie of welke smaak je gaat? En ben je er al uit wat de verhouding tussen VG en PG moet zijn? Dan kun je bestellen bij bijvoorbeeld Smokesmarter. Bij deze webshop kun je ook terecht met vragen die je nog hebt over de smaken van de e-liquids.

 

https://www.smokesmarter.nl/