Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen snurken? 4 tips op een rij

Snurken is een hardnekkige kwaal. Vaak is het lastig om de precieze oorzaak – en bijpassende effectieve remedie – te achterhalen. Hieronder geven we je daarom de beste tips tegen snurken.

Wat te doen tegen snurken? 4 tips:

1. Afvallen

De meest voorkomende oorzaak van snurken is overgewicht. Met name als het overtollige vet zich in het nek- en keelgebied bevindt, is dit een risicofactor voor snurken. Opgehoopt vet rondom de keelholte zorgt namelijk voor een vernauwing van de luchtweg. Dit zorgt voor snurkklachten.

Heb jij last van overgewicht? Probeer dan jouw overtollige kilo’s kwijt te raken. Doe dit niet door middel van crash-diëten, maar pas je levensstijl aan zodat je dit lange tijd vol kunt houden. Ga daarnaast sporten.

2. Stoppen met roken

Roken irriteert de luchtwegen en is daarom ontzettend ongezond. Daarnaast zorgt het voor irritaties en ontstekingen. Een bekend gevolg van roken is snurken. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat roken de kans op snurken met een factor 2,3 vergroot. Stop daarom met roken als je last hebt van hardnekkige snurkklachten.

3. Minderen met alcohol

Heb je wel eens gemerkt dat je meer snurkte na het drinken van alcohol? Dat kan kloppen, want alcohol is een grote veroorzaker van snurken. Waarom is dat zo?

Alcohol heeft een spierverslappende werking. Dit zorgt ervoor dat de spieren tijdens de slaap nog maar ontspannen dan normaal. Hierdoor is de kans groot dat de onderkaak naar achteren zakt, samen met het zachte gehemelte en de huig. Ook hebben de spieren in de keelholte meer moeite om de luchtweg open te houden.

Dit alles zorgt voor een vernauwing van de luchtweg. Doordat lucht minde ruimte heeft om zich te verplaatsen, ontstaan snurkklachten. Probeer daarom zeker 2-4 uur voordat je gaat slapen niets te drinken. Drink daarnaast niet meer dan 2 drankjes per dag.

4. Anti snurkbeugel

Als bovenstaande remedies niet helpen, dan kun je je toevlucht zoeken tot het effectiefste anti snurkmiddel dat er bestaat: de anti snurkbeugel. Dit is een bitje dat je in de mond draagt en dat de meest voorkomende oorzaak van snurken tegengaat: een blokkade van de luchtweg in de keelholte.

De snurker draagt de anti snurkbeugel tijdens de slaap. De beugel zorgt ervoor dat de onderkaak naar voren blijft staan. Het gevolg hiervan is dat de keelholte gedurende de nacht vrij blijft. Kortom: het snurken wordt voorkomen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de anti snurkbeugel effectief is bij 90% van de snurkers.

Wil jij graag een anti snurkbeugel kopen? Zorg er dan voor dat je gaat voor een anti snurkbeugel die je zelf op maat kunt maken. Een beugel van de tandarts kost namelijk vele honderden euro’s. 

Een anti snurkbeugel met vele positieve ervaringen is Mr. Anti Snurk. Deze beugel kost slechts €27,95 en kun je gedurende 7 dagen uitproberen. Werkt hij voor jou niet, dan kun je hem probleemloos terugsturen.