Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Supplementen, sport en gezondheid

Zijn supplementen gezond?

Er zijn zo veel verschillende soorten supplementen. De meeste met een specifiek doel, zoals sport supplementen die je het meest in de fitness branche zal tegenkomen. Het wordt tegenwoordig zo veel gebruikt, omdat we inzien dat we vaak met onze dagelijkse voeding niet genoeg binnen krijgen om te kunnen presteren zoals we willen. Vaak komen we vitamines/ aminozuren en eiwitten te kort en kunnen de calorieën vaak wel weg werken. Daarom zijn de Whey Protein en de Bcaa een van de meest populaire supplementen onder de sporter. Daarnaast heb je nog de Pre-Workout die heel populair is. Die wordt niet ingenomen, omdat het gezond is, maar om net die boost te krijgen die je nodig hebt tijdens het trainen. Waardoor je beter en harder kan trainen en waardoor je dus eerder je doel behaald.

Is sporten gezond en essentieel?

Hier is geen twijfel aan mogelijk dat het antwoord hierop ja is. Sporten zorgt voor doorbloeding en is essentieel als je wilt doorleven zonder al te veel klachten. Als je kijkt zijn dan supplementen wel heel handig. Vooral een Whey Protein en BCAA-aminozuren zijn heel gezond. Whey Protein zorgt ervoor dat jij de eiwitten binnenkrijg die je nodig hebt voor het herstel van je spieren. Hier zijn ook de BCAA-aminozuren voor alleen die werken op een andere manier. Die zorgen ervoor dat je eiwitten beter worden opgenomen. Op leeftijd maakt je lichaam te weinig aminozuren aan en daarom kunnen BCAA-aminozuren zelfs veroudering tegen gaan, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Het is niet de hoofdreden waarom je het moet nemen, dat zou ik vooral doen zodat jij optimaal kan sporten en zo je doelen snel kan behalen. Is het essentieel? Als jij veel sport zeker wel! Het is bijna onmogelijk om normaal te eten en optimaal te sporten, dan zou je echt 3 á 4 keer warm moeten eten per dag. Moet je je maaltijden overslaan en een Whey shake nemen? Nee, zeker niet. Je moet het niet als vervanger gebruiken van je avondeten, maar doe het erna of het beste direct na je training.

Leef ik gezond?

Wat is nou precies wel en niet gezond. Soms is het heel lastig om heel gezond te leven. Daarom zegt Off-Limit dat je best wel een keer mag snoepen in het weekend. Als de basis maar goed is, dan moet je al heel veel kunnen bereiken. Voelde jij aan je voedingsbehoefte en sport je minimaal 3 keer in de week, dan heb je al een aardige basis. Wil je heel gezond leven, dan is het slim om je voedingswaarden bij te houden en zo veel mogelijk kant en klare gerechten te eten. Dit kost wel veel tijd en geld en daarom is dit niet voor iedereen weggelecht. Sport genoeg en eet een goede basis van wat je nodig hebt en vermijd veel stress. Stress is ook heel ongezond. Vind dus het juiste balans tussen gezond leven en gelukkig leven. Vaak is een gezond leven ook een gelukkig leven, maar om hier te komen moet je je eigen balans vinden die vaak begint met een goede basis van sport en voeding. Sport en gezondheid gaan daarom hand in hand samen.

 

Bekijk meer op off-limit.nl!

https://www.off-limit.nl/