Aeroxspecials
Image default
Zakelijk

Wat zijn obligaties?

Als u wilt gaan beleggen, dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunt u overwegen om uw geld te investeren in cryptocoins, aandelen of obligaties. Met name die laatste optie wint aan populariteit. Dat is niet geheel zonder reden. Het investeren in obligaties is een solide manier van investeren waarbij u kunt rekenen op een behoorlijk hoog rendement. Zo kunt u bij een investering van slechts 5.000 euro al rekenen op een rendement van 4,8%. Dit kan zelfs bij een grotere investering al oplopen tot een rendement van 7,4%.

Obligaties kunnen het beste worden omschreven als leningen die worden uitgegeven door een bedrijf of door overheden. In dat laatste geval spreken we over een staatsobligatie. Als u gaat investeren in obligaties, dan leent u dus geld uit. Als tegenprestatie ontvangt u over uw investering rente, de zogenaamde couponrente. Deze rente ontvangt u jaarlijks en aan het einde van de looptijd terug. Deze vorm van beleggen is met name interessant als u verzekerd wilt zijn van een goed rendement waarbij de risico’s beperkt zijn.

 

Sparen is niet langer interessant

In de huidige economische situatie is het sparen via een spaarrekening allesbehalve interessant. Afgezien van de lage rente kan het zelfs zou zijn dat u geld moet toeleggen als uw bank een negatieve rente hanteert. In obligaties investeren is in dat geval een goede optie. Het vermogen wat u investeert levert immers een hoger rendement op, bovendien wordt uw investering aan het einde van de looptijd aan u uitbetaald. Obligaties waarin u via IFH-Holding investeert hebben daarnaast als voordeel dat u geen last heeft van koersveranderingen. Uw rendement is dus niet afhankelijk van de marktontwikkelingen waardoor het beleggen in obligaties een waardevaste investering is.

 

Investeren in obligaties

Obligaties kopen is eenvoudig. U kan dit op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld op de beurs. In sommige obligaties wordt namelijk ook gehandeld waardoor u kunt anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. In dat geval bet u wel afhankelijk van de ontwikkelingen in de markt. U kunt ook investeren in obligaties via IFH-Holding. U heeft dan het voordeel van een vaste rente zodat u exact weet wat het rendement zal zijn. Uw inleg is daarnaast gegarandeerd zodat u zeker weet dat u de investering na afloop weer terug zult krijgen. Feitelijk belegt u daardoor uw vermogen zonder risico te lopen.

Obligaties kopen

Wilt u obligaties kopen, dan heeft IFH-Holding voor de beginnende belegger twee aantrekkelijke opties. Doordat u al met een relatief laag bedrag kunt investeren is dit voor veel mensen een aantrekkelijk idee. Zo krijgt u de rente op de investering jaarlijks uitgekeerd en is uw investering verzekerd. Daarnaast is het goed om te weten dat IFH-Holding investeert in groeimarkten. In deze markten bevinden zich veelal bedrijven die actie zijn op het gebied van internetmarketing en webshops. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en vooruitzichten, neemt u dan vandaag nog contact op.

https://ifh-holding.nl/