Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Weekendje weg in een tiny house

In het afgelopen jaar is de tiny house beweging in Nederland merkbaar gegroeid. Na de bouwprojecten van de twee bekendste pioniers van het tiny house, zijn er nu nog veel meer tiny houses in aanbouw. In forums en Facebookgroepen is een levendige uitwisseling van ervaringen met materialen, bouwmethoden, trailers en bouwvoorschriften ontstaan. Vooral zolang er geen bouwvoorschriften en bouwplannen voor Kleine Huizen beschikbaar zijn die voldoen aan de Nederlandse (of zelfs Europese) verkeersregels, kunnen veel bouwprojecten nog steeds als “experimenteel” worden omschreven:

Met welke constructie, welke isolatiemethode en welke binneninrichting kan een maximaal gewicht van 3,5 ton voor de oplegger worden bereikt? Welke voorzorgsmaatregelen neem ik bij het bouwen van een muur tegen koudebruggen en vocht? Wat is de beste manier om het gewicht van het interieur te verdelen om een stabiel rijgedrag van de trailer te garanderen? … Het zal spannend zijn om de verschillende ontwerpen te volgen die momenteel in Nederland worden ontwikkeld tijdens de praktijkproeven.

 


 

 

Test wonen in het tiny house

Of je nu zelf een Tiny House wilt bouwen, een Tiny House voor jezelf wilt laten maken of gewoon een weekendje wilt uitproberen hoe het voelt om in een Tiny House te wonen: het zal in ieder geval vanaf volgend jaar interessant zijn, wanneer er de mogelijkheid is om op verschillende plaatsen te testen… We zullen dan alle bekende locaties waar je een Tiny House kunt huren op een rijtje zetten om te testen. Het financieringsdoel voor de opstart is € 25.000. Met deze financiële steun wordt het Tiny House in het voorjaar opgeleverd, voorzien van svoorzieningen en klaargestoomd voor verhuur op het terrein. De exploitatie van het vakantiehuis begint in april 2021 in dit eerste tiny house. Verdere Tiny Houses op het terrein volgen te zijner tijd.

 

Het ultieme geschenk voor Tiny House fans

Voor iedereen die zelf een in een tiny house wilt gaan wonen of een tiny house fan een cadeau wil geven. Kan een tegoed bon geven voor een Romantisch Weekend voor Twee. Bijvoorbeeld twee nachten in het Tiny House of gewoon een “Tiny House Tour”, een uitgebreide huisrondleiding met vragenuur. Trouwens, het tiny house kan door maximaal vier personen worden bewoond. Deze campagne is dan ook een goede gelegenheid om het wonen in een prettig ruim opgezette penthouse Tiny House bij “early bird conditions” uit te proberen en de ruimte-indeling aan een praktijktest te onderwerpen. Predicaat: Waardig om te ondersteunen!