Aeroxspecials
Image default
Sport

Signaleren van karper bij het struinend vissen

Veel karpervissers maken gebruik van lood-montages om de karper statisch te vangen. Toegegeven, het is een zeer ontspannen manier om lekker aan de waterkant te zitten en je karpers mee te vangen. Zeker tijdens het nachtelijk vissen is het eigen de meest logische methode om karper te vangen. Wil je echter actief achter de vis aan, dan zal je de karper moeten opsporen. Vergis je niet! Het opzoeken van de karper is vaak heel goed mogelijk, waardoor in relatief korte tijd meerdere vangsten te verwachten zijn. Wel moet je weten waar op te letten. In deze blog geven we enkele tips om karpers goed te spotten.

 

Een goede bril is het halve werk

Een polaroid bril is echt onmisbaar als je op zoek gaat naar karper. Een gemiddelde tacklebox moet dan ook een goede bril bevatten, Een polaroid brol filter de schittering van het water weg, waardoor je in staat bent om door of in het water te kijken. Aldus zolang het drijvende deeltjes het zicht niet ontneemt. Zeker in wateren met helder water kan je soms meerdere meters uit de waterkant donker grijze schimmen in het water waarnemen. Bij een bepaalde grootte en vorm kan het enkel nog karper betreffen.

 

Troebel is goed

Als er heldere delen van het water zijn en daarnaast meer troebele delen, dan kan je er vanuit gaan dat juist in deze troebele delen de vis zich ophoudt. Deze troebele delen worden veelal veroorzaakt door vis die voer zoekt in de waterbodem. Als er verschillende belletjes omhoog komen, weet je vaak zeker dat er op dat moment de bodem wordt omgewoeld door grotere vis, zoals brasem en karper. Dit is dan ook de ideale plek om enkele maiskorrel of een worm te laten zakken. 

 

De windkant

Zoek ook extra goed op plaatsen waar drijvend vuil naar toe is gewaaid. Met dit vuil zijn vaak ook veel insecten meegewaaid, wat voor veel vissen eenvoudig op te pakken is. Dit zijn vaak plekken waar een drijvende hondenbrok, of langzaam zinkende broodkorst echte killers zijn. Let hierbij wel op dat de vislijn niet zinkt. Een standaard nylon vislijn is meer dan geschikt. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/