Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Welke kosten kun je verwachten bij de tandarts in Amsterdam?

Op tijd naar de tandarts gaan is een belangrijke voorwaarde om zo lang mogelijk gezonde tanden te houden. Een tandarts voert preventieve controles en verwijdert tandsteen. Zo blijven je tanden mooi en gezond. Welke mondzorg je precies nodig hebt en wat je daarvoor moet betalen is soms wat onduidelijk. Wat krijg je bijvoorbeeld vanuit je verzekering vergoed? En hoe zit dat bijvoorbeeld bij ongevallen? In dit artikel krijg je meer informatie zodat je altijd met een gerust hart naar je tandartsenpraktijk in Amsterdam toe gaast.

Wat valt onder je verzekering bij de tandarts in Amsterdam?

Normaal gesproken ga je ongeveer 2x per jaar op controle bij je tandarts in Amsterdam. Is er niets aan de hand en heb je een aanvullende tandartsverzekering? Dan betaal je daar verder niets extra’s voor. Moet de tandarts meer doen dan een controle en tandsteenverwijdering? Dan moet je vaak een eigen bijdrage betalen. Dat is iets anders dan je eigen risico. Eigen risico valt namelijk onder de basisverzekering en je tandartsvergoeding komt altijd uit een aanvullende tandartsverzekering.

Wanneer je uitgebreide tandheelkunde nodig hebt in Amsterdam Oost

Wat nu als je tandheelkunde bij jou in Amsterdam Oost nodig hebt die verder gaat dan het vullen van een gaatje of het verwijderen van tandsteen? Een wortelkanaalbehandeling bijvoorbeeld? Voor de precieze prijs kun je het beste terecht op de website van je tandartspraktijk in Amsterdam. Een behandelaar mag een wettelijk vastgesteld bedrag vragen voor dergelijke behandelingen. Je verzekering dekt vaak tot een maximum bedrag. Dit verschilt per verzekering dus neem vooral even contact op. Het verschil tussen de kosten en je maximale vergoeding is dan je eigen bijdrage. Oftewel, het bedrag dat je zelf moet betalen.

Vergoeding voor esthetische mondzorg?

Is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor behandelingen die geen medisch maar een esthetisch doel dienen? Een mooi gebit is voor veel mensen belangrijk en veel volwassenen kiezen bijvoorbeeld voor de Invisalign beugel. Vanuit je zorgverzekering is hier echter geen vergoeding voor mogelijk. Vraag een gratis introductiegesprek aan met je tandarts voor meer informatie over deze vorm van mondzorg.