Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Wie kan er een auto besturen zonder rijbewijs

Ligier brengt kleine auto’s op de markt die zonder rijbewijs bestuurd kunnen worden. Steeds vaker heeft 45 km auto kopen voordelen. De Ligier brommobiel verbruikt weinig brandstof en is gemakkelijk te parkeren in de stad. De Ligier brommobiel beschermt tegen slecht weer en laat u toe uw rijbewijs wettelijk te omzeilen. Het is veiliger dan een fiets of scooter om te reizen in stedelijke gebieden.

Een praktisch model

Een auto zonder rijbewijs is een kleine auto met een lichte carrosserie, die maar twee zitplaatsen heeft, een maximaal laadvermogen van 250 kg heeft, is uitgerust met een motor met een maximaal vermogen van 6 kW en mag niet meer dan 45 km/uur rijden. De versnellingsbak is automatisch en de motor loopt meestal op diesel, maar kan ook elektrisch zijn. Het verbruik ervan is dus laag.

Een 45 km auto leasen

De prijs van een Ligier mobiel ligt tussen de 12.000 en 18.000 euro voor een nieuwe auto. Een tweedehands Ligier brommobiel kan een goed compromis zijn. Een 45 km auto leasen kan ook interessant zijn, afhankelijk van het doel waarvoor hij gebruikt wordt.

Verboden op snelwegen

Door de snelheid is de auto zonder rijbewijs geschikt voor zowel stads- als landwegen. Het is verboden om op snelwegen, ringwegen of andere snelwegen te rijden. Vanuit regelgevend oogpunt wordt deze “lichte vierwieler” in feite gelijkgesteld aan een bromfiets met een cilinderinhoud van minder dan 50 cc.

Goed laten verzekeren

Een 45 km auto kopen betekent ook dat u de nodige stappen moet ondernemen om op de openbare weg te mogen rijden. De registratie van een kentekenbewijs is verplicht. Eenmaal het kenteken geregistreerd is moet u het voertuig, zoals elk motorvoertuig, minstens laten verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. De tarieven zijn lager dan voor een conventionele auto, terwijl de bonus-malusclausule niet van toepassing is

https://www.brommobielutrecht.nl/45-km-auto-kopen/

Gerelateerde artikelen

Business games versterken de relaties binnen uw team

Bart Dijkhof voor al uw spuitwerk

Alle cijfers op een rijtje: Je administratiekantoor beginnen