Aeroxspecials
Image default
Auto's en Motoren

Zo verkoop je die auto gemakkelijk!

Voor vele mannen hun grote liefde. Jarenlang heeft zij je gebracht waar je wilde. Bovendien heb je haar uitgekozen uit 8,7 miljoen anderen, geleverd door verschillende merken zoals Audi, Dacia, Ford en Hyundai. Dit laatste geeft vast weg waarover we het in deze blog gaan hebben; auto’s natuurlijk. Echter of je nu een man of een vrouw bent, velen van ons hebben er wel een, een auto, maar een auto gaat jammer genoeg net zoals alles, niet voor eeuwig mee. Het kan dus voorkomen dat je er op dit moment over nadenkt om je auto te verkopen, maar hoe doe je dat eigenlijk?

Tips om je auto te verkopen

Allereerst een aantal tips voor de verkoop van je auto. Je wilt namelijk dat de auto voor jou zo veel mogelijk oplevert. Door het uitvoeren van een paar simpele handelingen kun je er gelukkig voor zorgen dat je de opbrengst soms wel met honderden euro’s kunt opschalen. Zo kun je om te beginnen, ervoor zorgen dat je auto stofvrij, schoon en opgeruimd is. Dit, het liefst van binnen en van buiten. Door je auto namelijk aan een mogelijke koper in een zo hoogst-haalbare staat (zowel foto als bij een bezichtiging) te tonen, maak je een goede eerste indruk en we weten het allemaal: een goed begin is het halve werk. Naast dat je auto in orde is, is het ook van belang dat je eerlijk bent over schades en gebreken en dat je alle benodigde documentatie op een rijtje hebt. Zo kun jij laten zien dat je de auto goed hebt onderhouden en betrouwbaar genoeg bent om de auto van te kopen. Tot slot de laatste tip; verdeel de verkoopopties. Zo kun je dus denken aan je auto te koop aan de bieden op verschillende plaatsen, zoals online platforms, maar denk ook aan een advertentiebordje op de voorruit van de auto.

Auto Inkoop

Je kunt dus je auto aanbieden op verschillende plaatsen. Een toevoeging aan deze mogelijkheid is het verkopen van je auto aan een particuliere inkoper, zoals van auto inkoop Breda. Om je te helpen hebben we nog een handige tip bij het verkopen van je auto aan een particulier zoals auto inkoop Breda, bereken vooraf de waarde van je auto (bijvoorbeeld via handige internetsites). Zo voorkom je dat je, je auto voor minder verkoopt aan een particulier, dan de verkoopwaarde zou zijn. Een particulier moet namelijk ook geld verdienen aan de inkoop van de auto. De kans bestaat dus dat minder wordt geboden. Tot slot nog een laatste tip voor bij een kapotte auto verkopen, biedt geen kapotte auto aan, aan een particulier, maar aan een vakman. De prijs die je krijgt is namelijk afhankelijk van de koper en het doeleinde die de koper voor ogen heeft met de auto.

 

Gerelateerde artikelen

Geniet weer van uw auto door originele BMW-onderdelen te kopen

Rooklucht uit auto

Wat verstaan we onder chiptunen?