Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

5 sportsupplementen voor betere prestaties

Als sporter ben je constant op zoek naar manieren om beter te presteren en te groeien. Gelukkig zijn er voor iedereen altijd wel doelen. Of dit nou toename in spiermassa, afvallen, fitter worden of wat dan ook is: je kunt altijd stappen maken. Hierbij is goed eten en consistent sporten en trainen van belang. Een van de andere manieren om beter te presteren, is gebruik te maken van sportsupplementen. In dit artikel lees je over 5 sportsupplementen die jou als sporter helpen beter te presteren en meer uit jezelf te halen!

 

Sportsupplementen voor betere prestaties

Er zijn natuurlijk meer dan 5 supplementen die ervoor zorgen dat je beter presteert wanneer je ze combineert met gezond eten en regelmatig sporten. In dit artikel worden vijf populaire sportsupplementen besproken, namelijk:

 

  • Creatine

  • BCAA-aminozuren

  • Whey eiwitshakes

  • Caffeine supplementen

  • Pre-workout

Creatine

Met name populair onder krachtsporters, en met goede redenen: sport supplement creatine. Vooral voor gevorderde krachtsporters is het verstandig om creatine te gebruiken. Door creatine in te nemen, heb je meer kracht tijdens je training. Je kunt net wat meer kracht uit jezelf halen. Hierdoor kun je je training wat langer volhouden of zwaardere gewichten tillen. Uiteindelijk komt de kracht natuurlijk uit jezelf, maar creatine helpt hierbij. Daarom is creatine een van de meest gebruikte sportsupplementen onder ervaren krachtsporters.

BCAA-aminozuren

BCAA’s zijn van belang voor spierherstel. Hoewel je dit supplement na het sporten kunt gebruiken, worden BCAA’s ook vaak tijdens het trainen gebruikt. Dit zorgt voor minder spierafbraak tijdens het sporten (inspanning). Je kunt je training daardoor langer volhouden. Meerdere onderzoeken hebben dit bevestigd.

Whey eiwitshakes

Voor iedereen, maar vooral voor sporters zijn eiwitten en de consumptie hiervan belangrijk. Eiwitten spelen namelijk een belangrijke rol aan het behoud en groei van je spiermassa. Hoewel eiwitten natuurlijk via voeding kunnen worden geconsumeerd, komt niet iedereen altijd aan zijn of haar eiwitten. Vooral sporters die meer eiwitten nodig hebben, kunnen dit lastig vinden. Een eiwitshake is een goede oplossing, want het is makkelijk te consumeren en het levert veel eiwitten. Dit leidt uiteindelijk in combinatie met een goed voedingspatroon en consistentie in je sport tot betere prestaties en meer spiermassa.

Caffeine supplementen

Koffie staat erom bekend men concentratie en energie te geven wanneer dat nodig is. Dat komt door de cafeïne in de koffie. Caffeine tabletten doen eigenlijk hetzelfde, maar dan met een sterker effect. Een tablet bevat namelijk 250 mg cafeïne. Ter vergelijking, een kop koffie bevat vaak niet meer dan 80 mg cafeïne. Dat betekent dat een cafeïne net zo sterk is als minstens drie koppen koffie. Dat maakt een cafeïne tablet een goed sportsupplement. Het wordt vaak wel aangeraden om te beginnen met een halve tablet, om zo te zien hoeveel effect het op je heeft. Indien je merkt dat dat effect meevalt, kun je voor een hele tablet kiezen.

 

Pre-workout

Tenslotte nog een van de meest populaire sportsupplementen: pre-workout. Dit geeft je meer energie en focus tijdens het sporten. Dit komt onder andere door de cafeïne die in pre-workouts zit. Er bestaan vele verschillende pre-workouts van allerlei merken, waardoor het aangeraden is goed te vergelijken en voor een gezonde en schone pre-workout te kiezen. 

https://www.muscleconcepts.nl/