Aeroxspecials
Image default
Winkelen

Acrylverf, wat kun je ermee?

Acrylverf is een sneldrogende verfsoort die is ontstaan door het mengen van pigmenten met acryl. De kleuren van de verf worden steeds intenser wanneer er meerdere lagen over elkaar heen geplaatst worden, maar je kan de kleuren ook minder intens maken door de verf te mengen met water. Acrylverf is dus een fijne verfsoort die eenvoudig te bewerken is en waarmee je telkens kunt blijven experimenteren. Dat experimenteren gaat alleen wanneer je beschikt over het juiste materiaal. Gelukkig biedt Deva in Breda alles aan wat je maar nodig hebt!

De toepasbare technieken van Acrylverf

Acrylverf heeft bijna geen technische beperkingen, waardoor de toepassingsmogelijkheden erg gevarieerd zijn. De verfsoort kan eenvoudig gemengd worden met gels of andere materialen, waardoor je verschillende effecten kunt creëren. Daarnaast zijn er verschillende technieken die gebruikt worden wanneer er gewerkt wordt met acrylverf, zoals: de stippeltechniek, nat in nat, reliëf, bankpasje, tekst, lijntrekken, wegvegen, plaatjes plakken, vloeien en meer. In de meeste gevallen maakt het niet uit welke ondergrond je gebruikt. Vaak is het enige criterium dat acrylverf met zich meebrengt dat de ondergrond stof- en vetvrij moet zijn.

De voor- en nadelen van acrylverf

Er zijn verschillende voordelen van acrylverf. Zo is de verf minder ongezond dan andere verfsoorten en stinkt het ook minder. Het heeft een lang glansbehoud en het scheurt minder snel doordat het elastischer is. Acryl is ook op waterbasis, waardoor je na het verven je handen en kwasten sneller schoon krijgt. Het is daarnaast ook een verf die snel droogt, waardoor je meerdere lagen per dag aan kunt brengen. Helaas brengt deze veelzijdige verfsoort ook nadelen met zich mee. Zo is het wel een verf die sneller droogt, maar het totale verhardingsproces neemt drie weken in beslag. Daarnaast zorgt het snelle drogen ervoor dat ontsierende aanzetten en correcties sneller zichtbaar zijn. En ondanks de felle kleuren, is de kwaliteit vaak slechter dan bijvoorbeeld verf die op terpetinebasis is. Tevens is acrylverf minder goed bestand tegen huidvetten en vocht, waardoor het schilderij sneller lelijk en vies wordt waar het vaak aangeraakt wordt. Desondanks kan je met acrylverf alle kanten op! Dus, wanneer ga je naar de Deva om je spullen te kopen en begin jij met het maken van dat kunstwerk voor aan de muur? 

Gerelateerde artikelen

Wat is er allemaal mogelijk met huiden en vachten?

Waar ligt de meest magische Disney shop van Nederland?

Een MOD of e-sigaret kopen bij een specialist op dit gebied