Aeroxspecials
Image default
Onderwijs

Het goed onderhouden en inspecteren van elektrische arbeidsmiddelen doe je zo

Wanneer jij advies geeft over elektrische arbeidsmiddelen, of ze beoordeelt of inspecteert, moet je voldoen aan de richtlijnen van de NEN 3140. Om compleet op de hoogte te zijn van het werken volgens de NEN 3140, kun je een cursus volgen. Deze training, onder andere verzorgd door Kenteq, duurt een dag. De training wordt bij jou in het bedrijf gegeven, zodat alle medewerkers die de training in company volgen, een maatwerkpakket geleverd krijgen en werken met de informatie en elektrische periodieke inspectie arbeidsmiddelen van het bedrijf. Er wordt gewerkt met de kennis en het niveau van de groep van medewerkers en de toepassing van basisinformatie uit de cursus.

Inhoud van de training NEN 3140

Voor deze cursus hoef je op het einde geen examen te doen, maar je krijgt wel een getuigschrift, zodat je kunt bewijzen dat je op de hoogte bent. Het gaat uiteindelijk om het overbrengen van kennis en het oefenen met meetapparatuur, zodat je gedegen onderhoud en inspecties aan elektrische arbeidsmiddelen kunt uitvoeren. Dus of je nu werkt bij de technische dienst, als installateur, monteur of adviseur, zodra je in aanraking komt met het uitvoeren of beoordelen van inspecties, of het adviseren erover, is deze cursus goed om als bedrijf als geheel – en als team van collega’s – te volgen en weer up to date te zijn.

Theoretische en praktische kant van de cursus

In het theoretische deel van de cursus krijg je niet alleen de basis van de NEN-norm en Arboregels uitgelegd, maar leer je ook over de frequentie van inspecties, het uitvoeren van visuele inspecties en het uitvoeren van metingen met apparatuur en de bijbehorende meetprincipes en meetwaarden. Er is ook een praktijkgedeelte, waarbij je gaat oefenen met de diverse meet- en testapparatuur. Dit alles vindt plaats onder begeleiding van een specialistische docent.