Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Alles in één bij de tandarts in Breda

Op zoek naar een nieuwe tandarts in Breda? Kies dan voor een praktijk met meerdere disciplines zodat je voor iedere vorm van mondzorg bij dezelfde tandarts terecht kunt. Dat is een stuk makkelijker en vertrouwder. Dat geldt overigens niet alleen voor jezelf maar ook voor andere gezinsleden.

Mondhygiënist en orthodontie

Een mondhygiënist in Breda reinigt je gebit door tandsteen te verwijderen. Ook het bleken van tanden voor een wittere lach worden vaak door de mondhygiënist uitgevoerd. In opdracht van de tandarts kan een mondhygiënist ook assisteren bij het vullen van gaatjes.

Ook een ortho in Breda vind je bij een goede tandartspraktijk. De orthodontist zet hoofdzakelijk beugels bij kinderen maar kan ook volwassenen helpen die een mooier gebit willen.

Beugel voor volwassenen

Steeds meer volwassenen kiezen ervoor om op latere leeftijd nog een beugel te nemen. Rechtere tanden geven niet alleen een mooie lach maar maken het ook makkelijker om je gebit schoon te houden. Het voorkomt tandplak omdat je met poetsen overal goed bij kunt.

Volwassenen hebben de keuze uit een traditionele slotjesbeugel die ook bij kinderen wordt gebruikt, of de meer praktische beugel van Invisalign. Deze beugel is uitneembaar en doorzichtig. Zo valt hij minder op terwijl je hem draagt en je kunt bovendien gewoon je tanden poetsen en normaal eten. Ook is de behandelduur vaak een stuk korter. Niet iedere orthodontist biedt deze beugel aan dus informeer hiernaar bij je tandarts.

Uitzonderingen

Bij sommige behandelingen ontkom je er niet aan dat je door de tandarts in Breda doorverwezen wordt naar een specialist. Sommige complexe behandelingen, zoals een verregaande wortelkanaalbehandeling, worden door de kaakchirurg in het ziekenhuis uitgevoerd. In veel gevallen is dat maar beter ook want deze behandelingen zijn vaak duur maar vallen onder de basisverzekering waardoor je alleen je eigen risico hoeft te betalen.